ДПС се жалва на ЕС от силовия министър Бойко Рашков

7526
ДПС се жалва на ЕС от силовия министър Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Централното оперативно бюро ще издигне, утвърди и регистрира кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент на Републиката. Това реши Движението за права и свободи на свое онлайн заседание на Централния съвет, съобщиха от партийния пресцентър.

На заседанието бяха одобрени критерии и процедура за номиниране на кандидати за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 година. Сред критериите за номинации на кандидати са да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма. По време на заседанието бе направен анализ на актуалната политическа ситуация по области и бе приета декларация, която осъжда остро всяко погазване за Законите на страната и Конституцията на Републиката. Целият текст на декларацията:

ДПС може да има кандидат-президент, Карадайъ обвини Рашков в репресия

Към Радев и Рашков се обръщам, че с най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено, не е достойно да печелиш избори и да се отнас...

ДЕКЛАРАЦИЯ на ЦС на ДПС

Централният съвет на ДПС осъжда остро всяко погазване на Конституцията и законите на страната, както и нарушаването на защитените с международни договори граждански и политически права на гражданите и предупреждава, че няма да позволи използването на държавния репресивен апарат за предизборните цели на президента и неговите министри.

На предходните избори силовият министър на президента Бойко Рашков се включи активно в предизборната кампания и използвайки методите на комунистическия режим, припомни най-ужасяваща част от историята на 20 век.

Масово членове и симпатизанти на ДПС, като партийни функционери, кметове или служители в общински администрации, бяха подлагани на непрекъснат полицейски тормоз, извършваха се обиски, арести, в нарушение на законите на страната. Полицейските служители принуждаваха хората да подписват протоколи, че няма да се занимават с предизборна кампания, че няма да разпространяват предизборни материали, при положение, че партийните функционери имат основно задължения да участват активно в предизборната кампания и в предизборните мероприятия. Абсурдна беше ситуацията и при служителите от общинските администрации, които бяха възпрепятствани да изпълняват основните си задължения по организиране на изборите. Целта беше сплашване, унижаване и стъпкване на човешкото достойнство, по същество лишаване от основни човешки, граждански и политически права.

Рашков: Прокуратурата да скъса със сталинисткото устройство

Много дела са на трупчета. Тази институция се нуждае от радикална промяна, за да не поставят дела на трупчета, като това може би е пате...

ДПС сезира компетентните органи в Европейския съюз и ще настоява за извършване на обективна независима проверка на всеки един конкретен случай.

ДПС постави въпроси и отправи питания и до министър Рашков, който си позволи да не отговори. Независимо от това, че в рамките на 46-ото Народно събрание не бяха получени отговори от министъра, ДПС ще продължи и в 47-ото Народно събрание да поставя тези въпроси и ще поиска министърът да понесе своята отговорност. Защото само така всички ние можем да защитим демокрацията. Само така можем да покажем, че комунистическият режим е безвъзвратно отминал.

Единствено и само демокрацията може да ни даде свободата и да гарантира правата ни. Затова всички сме призвани да защитаваме демокрацията. Изборите трябва да бъдат свободни, честни и демократични. Гражданските и политическите права на българските граждани трябва да бъдат защитени и гарантирани.

ДПС ще наблюдава внимателно този процес и няма да позволи нито на Румен Радев, нито на Бойко Рашков да нарушават Конституцията и законите на страната. Обръщамe се към всички български граждани да бъдат смели и открито да се противопоставят на беззаконието и своеволията на самозабравили се министри. Демокрацията зависи от всеки един от нас и ние трябва да сме отговорни пред бъдещето на страната си.

ГЕРБ заплаши Бойко Рашков с разследване (ВИДЕО)

Ако продължи да отправя обвинения срещу ГЕРБ без да дава доказателства за твърденията си служебният министър на вътрешните работи Бойко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика