Драгомир Стойнев: Кабинетът си отпусна 118 млн. лева бонуси

7094
Драгомир Стойнев: Кабинетът си отпусна 118 млн. лева бонуси
Снимка: БГНЕС

Изплатени под формата на бонуси  за българската администрация са 118 млн. лева, разкри на пресконференция депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

От изчетената справка стана ясно, че Министерството на правосъдието е отделило за структурите си 1,1 млн.лева, Агенцията по вписванията - 1,275 млн. лева, МОСВ - над 2,275 лева, летище София - 1,465 млн. лева, МФ – 43 млн. лева, МТСП- 13 млн. лева.

За едни бонус, за други - малус по Коледа

Скъпи, жилища, луксозни резиденции, бонус за теб, бонус за мен, бонус-малус... Всяка година с наближаването на Коледа в публичното про...

„Ето нагледно как работи правителството, увеличава администрацията и стимулира гафовете, а за младите семейства няма абсолютно нищо, за пенсионерите – 40 лева, за майките деца с увреждания -75 млн.

Какво ще се случи с излишъка от 2 млрд. лева, МС ще вземе решение на тъмно. Вижда се, че колкото по-голям гаф направи администрацията, кабинетът стимулира допълнително“, смята Стойнев.

От БСП нямат справка за БДЖ, не се знае каква е ситуацията и с министерството на Лиляна Павлова. „Пари в държавата има, който и каквото и да ви говори“, категорични са социалистите.

Никой не атакува българските строители. Всичко това, което правим е да искаме да има нормални отношения в този бранш, когато се раздават големите обществени поръчки.

Строителният бранш сезира СЕМ заради Елена Йончева

Камарата на строителите в България (КСБ) сезира Съвета за електронни медии (СЕМ) във връзка с изказвания на депутата от БСП Елена Йонче...

Не случайно казвам раздават, защото виждаме как се спират. Големият въпрос е, ако така са се раздавали. Това коментира в отговор на БГНЕС депутатът от БСП Драгомир Стойнев по повод обвиненията на строителния бранш, че БСП стои зад атаките за некачественото строителство.

Пак повтарям, никой не ги атакува. Но, когато стане една такава трагедия като с автобуса край Своге, ако не беше качеството на асфалта, защо се преасфалтира злополучният завой.

Защо бяха сменени трима министри, пардон, единият го върнаха през задния двор, защото е много морален и да продължи да слага ръката върху стотиците милиони в регионалното развитие.

Не виждаме нещо притеснително в това да има по-голяма прозрачност при обществените поръчки, коментира Стойнев и отново подчерта, че не обвинява строителите, а изградените с управляващите отношения.

На въпрос колко ще струва проверката на пътя от независима международна агенция, за която настояха от БСП с писмо до Пътната агенция, Стойнев отговори, че няма информация данни за сумата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика