Две футболни легенди влязоха в пловдивската листа на БСП, хората на Гергов са аут

3368
Две футболни легенди влязоха в пловдивската листа на БСП, хората на Гергов са аут

Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив. В нея се открояват две футболни легенди. Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба.

В обновената пловдивска кандидатска листа двама бивши противници на футболния терен днес са лица на Столетницата и ще се състезават за депутатски места в 45-ия парламент. Двамата ветерани са част от неизменното пловдивско дерби "Битката за Пловдив“, в което един срещу друг през времето винаги са били като част от отборите на "Локо“ и "Ботев“. Сега легендарните играчи са един до друг в социалистическата листа в борбата срещу ГЕРБ.

Георги Георгиев-Гецата е в националния ни тим, заел четвърто място в света на Мондиал ’94 в САЩ. Той има изиграни над 100 мача и за френския "Мюлюз“, владее перфектно френски език. След края на спортната си кариера е бил президент на "Марица“ - Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. Гецата е едно от най-значимите имена в историята на "Ботев“-Пловдив.

Другата легенда на пловдивската футболна кауза е Любо Корадов – една от емблемите на "Локомотив“-Пловдив, останал верен на отбора си през целия си живот. Той заема 10-то място в листата на БСП. Корадов е юношески и младежки национал, изиграл е през активната си кариера близо 100 мача за "Локо“ и останал в съзнанието на спортната общественост като култовия дефанзивен халф на отбора си. Днес Корадов е популярен и уважаван бизнесмен, притежава розоварна в Мъглиж, където отглежда 1 000 декара етерично-маслени култури. Корадов по време на кампаниите по прибиране и преработка на културите наема по 400 човека в Розовата долина, на които осигурява доходи.

Водач на листата е лидерът на БСП Корнелия Нинова, следвана от проф. Иво Христов, досегашен червен депутат. На трето място е пловдивският социалист Иван Петков, популярен като Иван Бебето.

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и това е факт. Така тя спази обещанието си за обновление в организацията. С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство, съобразено с новия курс на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика