X
 
 

Екатерина Захариева участва в Съвета „Външни работи“ в Брюксел

962 0
Екатерина Захариева участва в Съвета „Външни работи“ в Брюксел
Снимка: Правителствена служба
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Брюксел за участие в Съвета „Външни работи“ (СВнР) на 9 декември, съобщават от пресцентъра на външно министерство.

Сред въпросите, които външните министри от Европейския съюз ще дискутират, са отношенията между ЕС и Африка предвид предстоящата през 2020 г. Среща на върха между ЕС и Африканския съюз. Политиката към Африка е сред приоритетите на новата Европейска комисия. Отношенията с Африка ще бъдат обсъдени и на предстоящия на 12-13 декември Европейски съвет в Брюксел.

Захариева: Реформите на Франция могат да вървят паралелно с преговорите със Скопие и Тирана

Започването на преговори за членство в ЕС на Република Северна Македония и Албания не трябва да се отлага заради френското предложение ...

В дневния ред на заседанието на СВнР е и темата за защита правата на човека.

Този Съвет „Външни работи“ ще бъде първи за новия Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел. Очаква се в рамките на работен обяд на министрите той да представи своите приоритети в сферата на общата външна политика и политиката за сигурност.

Екатерина Захариева ще участва и в неформална работна закуска на външните министри от ЕС с министрите на външните работи на Република Северна Македония и на Република Албания.

 

Президентът със Захариева и Каракачанов на срещата на НАТО в Лондон

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на странит...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители