X
 
 

Експерт: Корупцията вече е скрита и законово защитена

2611 2
Експерт: Корупцията вече е скрита и законово защитена
Снимка: БГНЕС
Високите нива на корупция ще създадат нова политическа формация, която да смени модела на управление в България. Това каза пред „Фокус“ проф. Боян Дуранкев. Той обясни, че корупцията у нас се е развила с течение на времето и в момента тя е скрита и законово защитена. Според него корупцията сега се различава от тази в периода 1991г.-2000г.

„Където и да бръкнем корупцията личи навсякъде. Може да попитаме бившия главен прокурор, колко корумпирани министри са бутнати в затвора. Може да питаме и настоящия какво ще се случи и как ще ги хване. Корупцията вече е толкова префинена, толкова интелигентна, че трудно може да се хване някой със 100 хил. евро в „джоба“, добави професорът.

Отново сме първи по корупция в ЕС

Международната неправителствена организация „Трансперънси интернешънъл“ публикува днес своя Индекс за възприятие на корупци...

Проф. Боян Дуранкев каза още, че завишените нива на злоупотреби, които отчитат различните измервателни индекси, се забелязват и от другите държави. Той допълни, че от влизането си в Европейския съюз до сега страната ни е лидер по нива на корупция в съюза. Според Дуранкев новата Европейска комисия ще трябва да се намеси, защото проблемите не могат да бъдат решени вътрешно.То

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Тоя пък какъв експерт е?
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИЯТ ФРОНТ И ПАСТИР СТОМАНА. ОТП*КА от снимката МОЖЕ БИ НЕ ЗНАЕ , ЧЕ ес е ПЛАНЕТАРЕН НОСИТЕЛ НА КОРУПЦИЯ. КОЙ НАПРАВИ Групировката на борисов и самиЯТ НЕГО СВРЪХБОГАТИ ? АМИ ес РАЗБИРА СЕ. И КАК ТЕЗИ ПЛАНЕТАРНИ БАНДЮГИ ЩЕ ПОМОГНАТ НА България ? ВЕЧЕ 12 ПОМАГАТ ТА СТИГНАХМЕ ДО ТУК.