Елена Пешева: Пак се опитват да промиват мозъците на децата ни

11133
Елена Пешева: Пак се опитват да промиват мозъците на децата ни
Снимка: Личен профил във фейсбук

Депутатите от ВОЛЯ отново застанаха в защита на семейните ценности и скочиха срещу поредното навлизане на джендър идеологията в българското училище.

„Медиите пак публикуваха тревожна анкета, която изисква учениците да си определят пола. Този път жертви на агитацията са деца от четвърти клас, които трябвало в час по компютърно моделиране да изберат измежду следните възможности: „жена, мъж, небинарен, друг пол“ ВОЛЯ е категорично против джендър идеологията, за нас тя е опасна за децата на България. Няма да позволим да се заличават традиционните семейни ценности, в които вярваме и възпитаваме децата си. Затова, и като отговорни родители, и като политици отново ще направим всичко възможно да спрем опитите на либералите да разклатят крехкото детско психическо здраве на българските деца“, заяви депутатката от ВОЛЯ Елена Пешева. Тя вече няколко пъти се противопоставя на опитите джендър идеологията да навлезе в родното училище. Нейна е основната заслуга да се спре скандалната анкета на Европейската комисия, която трябваше да оценява дигиталните умения на ученици и учители. В нея имаше въпроси, чрез които децата трябваше да си определят пола. Програмата SELFIE (Самооценка на ефективното обучение чрез насърчаване на използването на иновативни образователни технологии), разпространена сред 900 български школа.

Елена Пешева от "ВОЛЯ": Детските надбавки трябва да са еднакви за всички

Елена Пешева е сред най-активните народни представители не само в собствената си парламентарна група – „ВОЛЯ – Българ...

„И като депутатка, и като майка, няма да позволя да превъзпитат децата ни. Те са българи, потомци на славна история и на велики личности, които зачитат изконните ценности и разбирания за пола и семейството“, допълни още Пешева. Тя и колегите й от ВОЛЯ са категорично против и скандалната, наскоро отпечатана детска книжка „Марвин и планетата гора“, в която се толерират еднополовите семейства и се представят като нещо обичайно. „Не сме против различните сексуални ориентации, но сме против те да стават модел за подражание заради мода или заради агитация в училище или чрез художествени творби. Не сме съгласни сбърканите модерни идеологии да объркват представите на децата за традиционните разбирания за пол и сексуална ориентация“, допълни тя.

Депутатите от ВОЛЯ са най-яростните радетели за това джендър идеологията да бъде забранена по всякакъв начин и да се предпазят подрастващите. Елена Пешева и колегите й многократно са алармирали за скандални анкети сред учениците и затова как джендъризмът нахлува тайно в класните стаи. „България отхвърли приемането на т.нар. Истанбулска конвенция. Това означава, че не приема съществуването на „трети пол“. Нееднократно сме настоявали МОН да се съобрази с това и да защити и децата, и учителите, и техните родители. Дори предложихме да има административни наказания за тези, които допускат тези изкривени идеолигии да се ширят сред училищата“, заяви още Пешева, която е член на Комисията по образование и наука в НС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Правителството даде държавен имот и на ИТН (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика