X
 
 

Емил Караниколов за самолетите F-16: Ще получим това, което плащаме и което сме искали

2590 7
photo of Емил Караниколов за самолетите F-16: Ще получим това, което плащаме и което сме искали
Снимка: БГНЕС
"Ще получим това, което плащаме и което сме искали. Ще има обаче и надграждане с допълнителните 8 самолета." Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в коментар за сделката с изтребителите F-16.

По думите му приоритет на правителството е модернизирането на всички сили: "Това, което са поискали военните експерти, това ще получим. Авиацията иска да е модерна, развита и да отговаря на нуждите. Сигурен съм, че това е предвидено от тях."

Набрахме 500 млн. лева нов дълг за F-16, предстои да търсим още 200 млн. лева

Набраните за изтребителите F-16 средства чрез продажба на държавни ценни книжа (ДЦК) стигнаха половин милиард евро. Днес, 22 юли, успеш...

"Министерството на икономиката не разбира от самолети, но имаме пълното доверие на нашите военни експерти, които са заявили параметрите", допълни още той в интервю за bTV.

"Работихме по това България да придобие квалификация и способности да извършва ремонти на определени елементи от тези самолети. При последващи ремонти ще имаме капацитета те да се извършват от българската индустрия, тоест държавни и частни фирми, които тепърва ще се избират. Ще имаме възможността да развиваме пилоти и инженерен състав", каза още министърът. Това именно е индустриалното сътрудничество – български фирми да извършват ремонтите. По този начин оборотите ще остават в България. Ако през годините успеем да развием този сектор като конкурентен по отношение цени и качество, ще може да участваме в процедури", обясни Караниколов.

Той беше категоричен, че няма конфликт с Красимир Каракачанов по отношение на ремонта на самолетите Су-25.

Във връзка с изграждането на завода на Volkswagen министърът на икономиката изрази мнение, че не  сме отпаднали от състезанието:

Комисията по отбрана одобри сделката за F-16

С 13 гласа "за" и 8 "против" Комисията по отбрана одобри сделката за F-16, предаде агенция "Фокус". Окончателното решение трябва да бъ...

"България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас. През последните години автомобилният клъстер поиска среща с държавата и на нея ни убеди, че България е готова да произвежда цели автомобили. Последните няколко месеца се говори за сериозен интерес от един от най-големите стратегически инвеститори. България има капацитета да произвежда автомобили."

Според него амбициите са да се разкрият нови около 120 000 работни места, да има около 500 компании и по-големи обороти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Кара никоЛЕТА : "Министерството на икономиката не разбира от самолети, но пък СМЕ НЕКАДЪРНИ Калинки" !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  №2 С тези „коментари” само да го олигавиш ли искаш, или само да го поемаш мощно ти е желанието Деби? САМО ПИТАМ понеже си дежурен СОРОСоиден джендър и то от най-тъпите.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ама то №2 е една много тъпа Гнида - Дъртака Циклоп, злобен, тъп и много психо !
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да видим сега колко коментара ще напишат троловете за самолетите, защото за номинацията на Гешев за главен прокурор (многократно по-важна), нямаше никакви. Един вече се из*кал, чакаме следващите "патриоти" слуги на мафията.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе както и да го казваш или пишеш то Сащ НЕ ПЛАЩАТ НИЩО ЗА вОЕННИТЕ си БАЗИ. А , защо НЕ ПЛАЩАТ ? Слуга на евроАтлантическият Вавилонски империализъм си ти. жалка слуга
  : 5 !
 •  ciklop50 2.2 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  2. Пак е Плювачът Циклоп, той е Главанак - тъп, озлобен и гламав ! Дядката Циклоп .
  : 1 !
 • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , кога Сащ ще си платят за военните бази ? А , те са и Крайно опасни за Националната сигурност за Р.България. Каква е гаранцията , че те от тук няма да извършат военна провокация срещу Русия ? Никаква. Дори и даже ако мисля от тяхна страна , то аз именно точно това бих направил. И тогава караниколовци взели та станали богданфиловци , иванбагряновци , добрибожиловци.
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд

Овен През този уикенд Овните ще усетят колко много могат да разчитат на любимия човек и каква подкрепа имат в негово лице. Бъдете спокойни, защото...