Eто я дисертацията на Пламен Николов, благодарение на която е станал доктор (СНИМКИ И ВИДЕО)

27985
Eто я дисертацията на Пламен Николов, благодарение на която е станал доктор (СНИМКИ И ВИДЕО)
Снимка: Мартин Стоянов

“Времето е въпрос на преживяване, а не реално свойство на външния свят”. С тези думи на Дж. Бренан започва дисертационният труд на кандидата за премиер Пламен Николов. Разработката е на тема: Философско – антропологична рефлексия върху времето и се състои от 202 страници: въведение, четири глави, заключение и списък на използваната литература. Цитираните източници обхващат 114 заглавия на български, руски, английски и немски език.

Докторантът Николов е разделил темата на четири основни части: Времето като мисловен конструкт, Ставане на времето в съзнанието, Преживяване на времето в съзнанието и Време-съзнанието във феноменологичната антропология.

Целта на изследването, която си е поставил Пламен Николов, е да покаже:

МОН с подробности за дисертацията на кандидат за премиер Пламен Николов

От Министерството на образованието разпространиха подробности за дисертацията на номинирания от "Има такъв народ" за премиер Пламен Ник...

“Вторичната – доста по-слабо изразената в историко-философски смисъл в сравнение с онтологичната – функция на времето-неговото ставане в съзнанието на човека”.

Сред заключенията, които прави Николов, в края на дисертацията, е: “Идеята за време, мислена в ареала на философската антропология, заличава границата между познавателните намерения на философски и нефилософски ориентираното познание и се опитва да постави въпроса за схващането на времето в съзнанието на контекста на едно тотално звучене”.

В края на научната разработка са подчертани и приносните моменти от изследването за философско-антропологична - рефелексия върху времето. Ето някои от тях.

- Събиране, класифициране и осмисляне на литературата, свързана със субективното преживяване на времето.

- Обработване на емпирични конструкции с помощта на феноменологичен инструментариум.

Научният ръководител на Пламен Николов: Изключително подготвен. Смятах да го взема за асистент

Научният ръководител на Пламен Николов проф. Валери Динев разказа, че дисертацията на Николов е налична, пази се в библиотеката на кате...

- Нова аргументация в подкрепа на идеята за съществуването на времето единствено в рамките на човешката психофизична конституция.

Научен ръководител на дисертацията е проф. д.ф.н Валери Динев. Темата е защитена през 2004 година, и се пази в Национален център за информация и документация. Други теми, по които е писал Николов, са: "Страх от срам" и "Угризенията на съвестта".

Припомняме ви, че вчера Actualno.com изпрати заявление за достъп до обществена информация до НАЦИД с искане да ни бъде предоставено копие на цялата налична документация относно научния труд на кандидат-премиера, заради съмнение, че са манипулирани данните в НАЦИД за нея. При опит за проверка в интернет около четири часа сайтът на НАЦИД спря да работи. На практика той се отваряше, но Регистърът на академичния състав в Република България отказваше да функционира за доста продължителен период. Изчезнали бяха данните за общия брой хабилитирани лица (6677 към днешна дата – б. р.), както и на всички с академични длъжности и придобити научни степени (54 746 бр.). При отваряне на регистъра излизаше надпис, оцветен в червено „Няма намерени резултати!“. Надписът оставаше непроменен при опит за търсене на което и да е от лицата с академични длъжности на всички възможни браузъри.

Днес от МОН дадоха своето обяснение по случая.

През 2005 г. Висшата атестационна комисия (ВАК) е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация (ЦИНТИ) без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита. Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, с номер №91 от 16 май 2005 г., който се съхранява в Националния център за информация и документация (НАЦИД) към Министерството на образованието и науката (МОН) - наследник на ЦИНТИ. Документът се позовава на протокол № 13 от 18 октомври 2004 г. на научна комисия 12 на ВАК, съобщават официално от образователното ведомство.

Какво всъщност е докторското образование на кандидат-премиера? 

Пламен Николов -  доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Така е представен номинираният от Слави Трифонов канди...

Поводът е засиления интерес към дисертационния труд на Пламен Николов – номиниран за премиер от „Има такъв народ“.

Още: Ето какво отговори МОН на запитване от Actualno.com за дисертацията на Пламен Николов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика