X
 
 

Фандъкова отново прехвърли топката към изпълнителите за гафовете на "Граф Игнатиев"

5248 5
photo of Фандъкова отново прехвърли топката към изпълнителите за гафовете на "Граф Игнатиев"
Снимка: БГНЕС
Реконструкцията на ул. ''Граф Игнатиев'' беше абсолютно необходима. Помните как изглеждаше тя преди година и половина – подаваше се арматура, имаше разбити плочки, ужасна гледка и на мен ми беше неудобно да минавам по тази улица.

Да, направихме някои грешки още в началото, като и аз се предоверих на изпълнителите за кратките срокове, за които заявиха, че могат да приключат ремонтните дейности. Но нека все пак да отбележим, че днес ''Граф Игнатиев'' изглежда по коренно различен начин от онова, което беше.

Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в задочен спор заради поръчки за електробуси

"Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако Мая Манолова знае, не...

Това обясни в сутрешния блок на Нова телевизия кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че в началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите  на "Графа" и пострада – пукната ръка и натъртвания. След този инцидент от „Пирогов“ казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на улицата. На 7 март възрастен мъж също пострада, след като се спъна в ограничителите, които веднъж бяха променени. Въпросните блокчета, станали известни като „перки на акули“, бяха поставени по искане на „Пътна полиция“.

Поводи за оплаквания от страна на гражданите бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби. В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване за „длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки“.

Фандъкова не пропусна да отправи нападки и към друг кандидат за кметското кресло - Мая Манолова

"В последните седмици г-жа Манолова може би заради недостатъчната компетентност има твърдения, които не са верни", посочи Фандъкова. Говорило се, че предопределен кандидат щял да спечели процедура за обществена поръчка за доставка на електробуси, което не е вярно. Всички процедури приключват след изборите, а не преди тях, даде да се разбере столичният кмет.

Славчев: Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа” – сега да плаща кмета

"Време е някой най-накрая да поеме отговорност за ремонтите в София. Предлагам Йорданка Фандъкова лично от собствения си джоб да плати ...

Тези процедури, за които Манолова говори ще приключат след изборите, увери Фандъкова. Тя изтъкна, че има твърдения, които манипулират хората и спират развитието на града.

На въпрос от кого ще търси подкрепи, ако се стигне на балотаж, Фандъкова отбеляза, че ще стърси подкрепа от всички хора, които искат да продължат модернизацията на града. В момента се състезаваме всички със своите плнове и прокети, така че ще търся подкрепата от всички граждани, които искат модернизацията на столицата да продължат с бързи темпове, подчерта тя.

Тя обясни, че с премиера Бойко Борисов не си поставят условия, а водят разговори, обсъждат и взимат решения.

"Моите условия винаги са свързани с града и винаги съм защитавала всеки един проект за столицата, защото никога средствата не идват даром, а трябва да се подготвят проекти и да се защитават. "Моите условия са София", категорична беше Фандъкова.

По думите й опитът винаги е полезен, но също така и пропуските, стига да си взимаме поуки.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" – некачествен, но остава така

Некачествените участъци по столичната улица "Граф Игнатиев" няма да бъдат ремонтирани, а на изпълнителя ще бъде наложена глоба. Това ст...

"За 10 години винаги се допускат грешките, хората не очакват оправдания, а очакват да поправим грешките, които залягат нови проекти, ясен график и нови източници на финансиране", каза Фандъкова.

“Освен грешките, ние имаме огромни резултати в промяната на града за последните 10 години." Фандъкова се похвали с инвестициите в градския транспорт, подобряване качеството на въздуха, заложените повече санкции и изисквания, инвестициите в метрото.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
 • ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ 2 ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ преди 1 месец Профил на трол?
  Иво Божков . Войслав Тодоров и Maртa Георгиева предотвратиха избирането на нов омбудсман на София от сегашния състав на общинския съвет - поредното подготвено безобразие дни преди изборите❗ Предложението за избор беше внесено на предпоследното заседание на СОС, а на последното трябваше да бъде избран . Иво Божков . Войслав Тодоров и Maртa Георгиева внесоха доклад за спиране на процедурата и точка виж още ›› та отпада - Никоя власт НЯМА моралното ПРАВО да взима важни решение за следващите 4 години, месец преди изборите!Щом се опитва да го прави, значи, че знае(?!), че след изборите си отива. КАТО ЗА ПОСЛЕДНО и в момента текът непрозрачни процедури за раздаване на над половин милиард лева за следващите 5 години❗ ВСИЧКИ търгове за обществени поръчки на столична община, включително за боклука, трябва да бъдат ПРЕКРАТЕНИ незабавно! Важните решение за София трябва да бъдат взети след изборите и по ПРОЗРАЧЕН начин
 • дЕмонична България 2.1 дЕмонична България преди 1 месец Профил на трол?
  Упсььь...тия леви резби пак се разреваха на умрело...
  : 2 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Фундука - слугинята на Мафията, присадена на пИдал !
 • Бай Х.Й 1.1 Бай Х.Й преди 1 месец Профил на трол?
  Що бре Костинбродската червена мома да не би да е по убава...?За ония МУХльо архитекта нЕЕма да споменавам ,че вибраторите на "годеницата" му още ми бръмчат в ушото...
  : 2 !
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...

Последно в Актуално