Фандъкова отново прехвърли топката към изпълнителите за гафовете на "Граф Игнатиев"

8042
Фандъкова отново прехвърли топката към изпълнителите за гафовете на "Граф Игнатиев"
Снимка: БГНЕС

Реконструкцията на ул. ''Граф Игнатиев'' беше абсолютно необходима. Помните как изглеждаше тя преди година и половина – подаваше се арматура, имаше разбити плочки, ужасна гледка и на мен ми беше неудобно да минавам по тази улица.

Да, направихме някои грешки още в началото, като и аз се предоверих на изпълнителите за кратките срокове, за които заявиха, че могат да приключат ремонтните дейности. Но нека все пак да отбележим, че днес ''Граф Игнатиев'' изглежда по коренно различен начин от онова, което беше.

Мая Манолова и Йорданка Фандъкова в задочен спор заради поръчки за електробуси

"Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако Мая Манолова знае, не...

Това обясни в сутрешния блок на Нова телевизия кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова.

Припомняме, че в началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите  на "Графа" и пострада – пукната ръка и натъртвания. След този инцидент от „Пирогов“ казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на улицата. На 7 март възрастен мъж също пострада, след като се спъна в ограничителите, които веднъж бяха променени. Въпросните блокчета, станали известни като „перки на акули“, бяха поставени по искане на „Пътна полиция“.

Поводи за оплаквания от страна на гражданите бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби. В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване за „длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки“.

Фандъкова не пропусна да отправи нападки и към друг кандидат за кметското кресло - Мая Манолова

"В последните седмици г-жа Манолова може би заради недостатъчната компетентност има твърдения, които не са верни", посочи Фандъкова. Говорило се, че предопределен кандидат щял да спечели процедура за обществена поръчка за доставка на електробуси, което не е вярно. Всички процедури приключват след изборите, а не преди тях, даде да се разбере столичният кмет.

Славчев: Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа” – сега да плаща кмета

"Време е някой най-накрая да поеме отговорност за ремонтите в София. Предлагам Йорданка Фандъкова лично от собствения си джоб да плати ...

Тези процедури, за които Манолова говори ще приключат след изборите, увери Фандъкова. Тя изтъкна, че има твърдения, които манипулират хората и спират развитието на града.

На въпрос от кого ще търси подкрепи, ако се стигне на балотаж, Фандъкова отбеляза, че ще стърси подкрепа от всички хора, които искат да продължат модернизацията на града. В момента се състезаваме всички със своите плнове и прокети, така че ще търся подкрепата от всички граждани, които искат модернизацията на столицата да продължат с бързи темпове, подчерта тя.

Тя обясни, че с премиера Бойко Борисов не си поставят условия, а водят разговори, обсъждат и взимат решения.

"Моите условия винаги са свързани с града и винаги съм защитавала всеки един проект за столицата, защото никога средствата не идват даром, а трябва да се подготвят проекти и да се защитават. "Моите условия са София", категорична беше Фандъкова.

По думите й опитът винаги е полезен, но също така и пропуските, стига да си взимаме поуки.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" – некачествен, но остава така

Некачествените участъци по столичната улица "Граф Игнатиев" няма да бъдат ремонтирани, а на изпълнителя ще бъде наложена глоба. Това ст...

"За 10 години винаги се допускат грешките, хората не очакват оправдания, а очакват да поправим грешките, които залягат нови проекти, ясен график и нови източници на финансиране", каза Фандъкова.

“Освен грешките, ние имаме огромни резултати в промяната на града за последните 10 години." Фандъкова се похвали с инвестициите в градския транспорт, подобряване качеството на въздуха, заложените повече санкции и изисквания, инвестициите в метрото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика