Фандъкова положи клетва като кмет на София

5215
Фандъкова положи клетва като кмет на София
Снимка: БГНЕС

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на Столичната община днес на тържественото първо заседание на новия Столичен общински съвет, мандат 2015-2019 г., председателствано от областния управител на София Веселин Пенев, предаде Дарик.

Клетва положиха общинските съветници, кметовете на 24-те столични района, както и кметовете на кметства. Те се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на Столичната община и да работят за тяхното благоденствие.

Административният съд отложи делото за избор на общински съвет в София

Административният съд в София отложи за 18-ти ноември делото срещу избора на общински съветници в столицата. Събирането на доказателст...

Председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова представи резултатите от местните избори. От общо 61 общински съветници ГЕРБ има 30 представители в СОС, Реформаторският блок е с 11 представители, следван от „БСП лява България” със седем съветници.

„ВМРО-БНД” са представени от Виолета Тодорова, Димитър Антов и Карлос Контрера. Съветниците от коалиция „Сердика” са Анета Григорова, Войслав Тодоров и Тодор Цанев. Венцислав Мицов и Светослав Витков са общинските съветници от „Глас народен”. „Атака” има двама съветници - Николай Пехливанов и Станчо Станков, „Движение 21” - Симеон Славчев и Стоян Александров, „Зелените” имат един представител в СОС и това е Иван Велков.

Заседанието продължава под ръководството на най-възрастния общински съветник Мита Георгиева (ГЕРБ). Съветниците почетоха с едноминутно мълчание паметта на Панайот Бончев, един от заместник-председателите на СОС в предишния мандат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика