Физически сблъсъци в парламента, депутат е със счупени очила (ВИДЕО)

14807
Физически сблъсъци в парламента, депутат е със счупени очила (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Денят в Народното събрание започна със физически сблъсък между депутати на "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България". Причината - обвинения в национално предателство от едната страна и изявления за "меки китки" от другата.

Любопитното е, че точно преди една година - на 1 юни депутатите стигнаха до сблъсъци в пленарна зала, като тогава отново главните действащи лица бяха от "Възраждане" и ПП.

Всичко днес започна с гневна декларация на националистите, които от трибуната призоваха отново ПП-ДБ да върнат втория мандат и ги обвиниха в национално предателство.

"Преди близо 3 години в България започнаха протести, в които се включиха стотици хиляди български граждани. Протестите искаха оставките на тогавашния премиер Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев. Зад тези протести застанахме ние, но и други партии, които тогава се бореха на думи с всичко това, а днес преговарят за кабинет с тези, които дълги години наричаха "мафия", заяви Искра Михайлова от "Възраждане" от парламентарната трибуна.

"Мирният характер на демонстрациите не попречи в тях да бъдат наранени стотици, а хиляди хора загубиха работни места. Цялата енергия на протестите беше брутално предадена от тези, които днес разговарят с ГЕРБ за общо управление и търсят подкрепата на ДПС", добави Михайлова. Още: Манол Пейков: Вдетениха се колегите от "Възраждане", одраха ме (ВИДЕО)

Според нея от записите, които изтекоха преди дни, се е оказало, че има предатели не само на собствените си думи и избиратели, но и на страната като цяло.

Михайлова призова вторият мандат да бъде върнат обратно на президента. "Ако сглобите тази абсурдна коалиция на обвиняемите само за да угодите на вашите началници, бъдете сигурни, че още на следващия ден ще призовем всички наши избиратели, но и вашите омерзени избиратели, да дойдат тук, в парламента, и ако се наложи - и вътре в него, защото всяко лицемерие и всяко предателство има своя предел. Вие прекрачихте границата", каза Михайлова.

Явор Божанков от ПП-ДБ излезе на трибуната, за да отговори. Той заяви, че българският национален интерес е в този момент да имаме правителство, а чуждият интерес е да нямаме такова. Още: Божанков: "Възраждане" си изтърваха нервите (ВИДЕО)

"Събитията от последните дни са част от подреден план, и когато "Възраждане" говорят за външна намеса знаем си ги. Те говореха за ваксините, излязоха ваксинирани, Костадинов и Цончо говореха за меки китки, двамата най-много силно ни съмняват в това отношения, за Еврото, а сега за национални предатели. По логиката, която сега сме видели, националните предатели са точно те", каза Божанков.

След изказването му депутати от "Възраждане" отидоха на парламентарната трибуна, последваха ги народни представители от ПП-ДБ, и страстите се увеличиха, като се започна с реплики и бутане. Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по бузата, а депутат от “Възраждане” се оказа със счупени очила. Дори и след обявена почивка страстите в залата не стихнаха и скандалите продължиха в кулоарите на Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика