Георги Марков: БСП искат пир по време на чума и ние няма да го допуснем

5701
Георги Марков: БСП искат пир по време на чума и ние няма да го допуснем
Снимка: БГНЕС

„Как не ви дойде на ум, че има бедствие в Перник и да кажете: Ние обявяваме война на бедствието, а не на правителството. Няма давност, може да поискате вот на недоверие и по-късно. Вие искате пир по време на чума."

Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков по време на дебатите по вота на недоверие.

Нинова: Правителството вече е риск за България

Досега правителството беше вредно, сега е риск за България и всяка промяна към по-добро минава първо през оставката му. Това каза от па...

"И сега чуйте по-скоро избирателите да чуят към какво ни тласкате. Не да ходи премиера на България в Перник и да решава кризата, а да се върти конституционна ролетка и да припка с папката при президента. Напред, назад, не знам как ще постъпи. След това г-жа Нинова да припка при президента. Накрая разбира се, ще се намери трета политическа сила, която няма как една година преди изборите да не се направи на национално отговорна.

„Накрая да си дойдем на думата, за която вие искате. Служебно правителство, това предлагате. Това е върхът на национална безотоговорност. Да чака Перник служебни министри да си сменят секретарките, след това пиарките, да си намерят кабинетите, да си сложат портретите, да се запознаят защо е кризата, а след това да я решават. Това е пир по време на чума и ние няма да го допуснем. Искате да оставите България без парламент. Да няма, ако се наложи кой да промени бюджета. Да няма кой да пипне закона за водите. Искате президента да решава водната криза, който горкия, затова не е виновен“, посочи още Марков, цитиран от Фокус.

Той попита дали сериозно БСП мисли, че ГЕРБ е толкова лош или само така говори за пред електората. „Г-жа Нинова каза лятото: „Ще броим пилците на есен“ . Защо не ги броим пилците, зима стана, Атанасовден мина. Хайде да ги преброим в Бургас. Пилците са 10 % вашите пилци. Във Варна – трагедия 14 %. Създадохте политически булдозер и почнахте да ровите политически гроб на ГЕРБ в Хасково: Тетки, братовчедки, зълви, снахи“, коментира още Марков. „И какво стана като броим пилците в Хасково. Паднахте в гроба, който копаехте. Позор на политиката Йончева“, допълни още депутатът от ГЕРБ.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че не мисли, че БСП са толкова безотговорни, а правят дебат за трупане на точки за изборите за парламент. "Според мен вие днес загубихте изборите 2021, защото не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, заедно да решим едно бедствие.

Приключиха дебатите по вота на недоверие (ВИДЕО)

Стана ясно, че гласуването на четвъртия вот на недоверие на БСП срещу третия кабинет на Борисов ще се проведе на 29 януари. Вотът е зар...

Случи се нещо наистина феноменално. За пръв път от 30 години в българския политически живот се създаде явление - тандем. Дует, сиамски близнаци. Премиерът на България, управлявал най-дълго България и един млад кмет в Перник. Стига съм хвалил само младите герберки, има и млади талантливи социалисти. Мен ме трогна това момче", каза той и припомни, че Станислав Владимиров е благодарил на правителството. Според него затова БСП ще загуби следващите избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика