Георги Свиленски: Целта на БСП е да промени България, като ѝ даде ново управление

3333
Георги Свиленски: Целта на БСП е да промени България, като ѝ даде ново управление
Снимка: БГНЕС

“За Българската социалистическа партия всяка дата в двумесечния срок след 28-ми март е възможна за парламентарните избори, а хубавото на 4 април е, че България много по-рано ще се освободи от това управление”, категоричното си виждане изрази по БНТ зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски. 

В предаването “Панорама“ на държавната телевизия Свиленски коментира, че президентът изпълнява своите конституционни задължения да насрочи изборите, а оттам нататък работа е на изпълнителната власт да ги организира, работа на партиите и всички участници е да се представят достойно в кампанията, за да спечелят народното доверието на хората 

Свиленски изрази убеждението, че на 4 април трябва да се даде възможност на всички българи да излязат и да гласуват, и то да са спокойни, защото в последните седмици и месеци се вкара темата, че изборите ще бъдат опасни. Според него този страх се налага от статуквото, от тези, които не искат промяната да дойде. 

Тезата за възможността за гласуване по пощата социалистът коментира така: „От години казваме, че първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Знае ли някой колко избиратели има в България? Искаме активна регистрация и това са част от предложенията, които предстои да направим“.

Искането за честни избори и позицията на БСП относно коректността на вота Свиленски коментира категорично: „Ние подкрепяме всяка една мярка, която ще предотврати възможността от манипулиране. Другата теза, която иска да откаже хората от гласуване, е че изборите ще бъдат фалшифицирани, че няма значение дали ще излязат да гласуват или не, защото резултатите ще бъдат променени. Затова ние искаме да дадем гаранции, че те не могат да бъдат фалшифицирани“.

Георги Свиленски: Важно е да се изчистят избирателните списъци

Първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ заместник-председателят на парламентарнат...

Българският народ вече наясно, че досега изборите са печелени с фалшификации – със сгрешените протоколи, с невалидните бюлетини, с висенето пред Арена “Армеец“ и носенето на чували в зала “Универсиада“, според социалиста.

„Най-големите нарушения са на парламентарните и месните избори, където властта директно се усеща от българските граждани. Заради това българите са загубили доверие. Всички съмнения са когато се броят бюлетините и се пишат протоколите. Нашата работа е да върнем доверието на българите в изборния процес“, недвусмислено заяви Свиленски.

Последните месеци партията е непрекъснато атакувана и отвътре, и отвън, но БСП ясно показа, че няма конфликт нито с президента, нито с местната си власт, нито вътре с членовете на партията и симпатизантите. 

„БСП има една единствена цел – да промени България, да и даде едно нова управление. Такова, което ще даде ново здравеопазване, нов модел, а не ковид кризата да ни завари неподготвени. Нова система на образование и на обществени поръчки. Корупцията убива хора. Един и същи министър и зам.-министър обясняват на гражданите къде са им отишли парите, а резултатите са видни – пропаднали пътища, пропаднали канари, няма проекти, заповеди не се спазват. Това нещо трябва да се спре“, обяви Георги Свиленски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика