ГЕРБ бойкотира парламента, влиза в зала само за гласуването на кабинета "Василев"

11214
ГЕРБ бойкотира парламента, влиза в зала само за гласуването на кабинета "Василев"
Снимка: БГНЕС

Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на брифинг в Народното събрание. 

Поводът за тази позиция е закритото заседание на Народното събрание по изслушването на премиера в оставка и министъра на енергетиката в оставка за доставките и цената на газа. Изслушването дойде след като от "Булгаргаз" обявиха, че не се знае дали ще има достатъчно газ. "Няма никакъв повод нашата парламентарна група да бъде в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо народно събрание", заяви още Атанасова. Тя обяви, че ГЕРБ ще бъде в пленарна зала и 59 ще гласуват против предложеното правителство, ако има такова внесено предложение. "Говоря за безпредметното присъствие в пленарна зала и във вчерашния ден, вероятно и във всеки друг до гласуване на правителство, ако има такова", добави още тя. 

"Вие като призвани да информирате обществото няма да разберете нищо от отговорите на министър-председателя в оставка и на министъра на енергетиката в оставка. Това ли е целта на това управление да скрие за пореден път поредния си провал. Преди месеци тези същите, които закриха заседанието сега, избираха състав на КЕВР. Помните ли ли тогава бодрите им изказвания: когато изберем нов състав на КЕВР, ситуацията е друга, цената ще е ниска. Помните ли, когато назначаваха ново ръководство на "Булгаргаз" какво казваха: "Ситуацията ще е друга, ние ще направим всичко възможно цената да е по-ниска". Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всичките ви телевизии и всякакви други включвания от къде ли не, че цената на газа ще е четири пъти по-ниска. Е, уважаеми медии, тъй като сега не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарна зала в оставка, вчера стана ясно от ръководството на "Булгаргаз" - цената ще е 32 % по-нагоре, а газ няма", заяви Атанасова. 

По думите й за съжаление общество ще трябва да плати цена и за тези 32 % по-висока цена и на "цялата некадърност на тези аматьори".  

Теменужка Петкова обяви, че днес сме станали свидетели на поредната порция нагло и арогантно поведение на това некадърно правителство, което тя изрази надежда скоро да си отиде.

"Смехотворно звучат твърденията на управляващите, че заседанието днес трябва да бъде закрито, защото имало някакви секретни документи, които българските граждани и бизнес не трябва да знаят", заяви Петков. Тя посочи, че няма нищо секретно в тази информация. Според нея не може да бъдат секретна цената на природния газ, както и сигурността на доставките. "Те искат да засекретят това, че вчера изпълнителният директор на "Булгаргаз" ясно заяви, че до края на годината няма газ", заяви още Петков. 

Бившият енергиен министър Делян Добрев от своя страна също заяви, че няма нищо секретно в това колко ще струва газа и ще има ли такъв.

Атанасова за Рашков: Този, срещу когото има проверки в КПКОНПИ ли, ще се бори с корупцията

Този, срещу когото има проверки в КПКОНПИ ли, ще се бори с корупцията . Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова за ка...

"Засекретиха заседанието, защото не искат да кажат, че газът скача с 32% за юли, че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали изобщо ще го има. Управляващите в момента засекретиха бомбата, която слагат пред следващия служебен кабинет. Следващият служебен кабинет на Радев ще бъде изправен пред ситуация, в която физически няма да има достатъчно газ и ще трябва да се въведе ограничителен режим на газа в България. Не само, че е скъп, него няма да го има", обърна внимание Добрев.

Според него, ако пред правителството на Радев е заложена бомба, пред следващия редовен кабинет е заложена ядрена бойна глава. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика