ГЕРБ даде заявка за пълен мандат

749
ГЕРБ даде заявка за пълен мандат
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде заявка за пълен 4-годишен управленски мандат и декларира, че за партията му няма да има маловажни сфери въпреки очертаните приоритети на властта. Това се случи по време на първото заседание на Народното събрание. 

Цветанов посочи, че изборните резултати са показали желанието на хората за дясно-центристка политика. Той се обяви за прозрачност и предвидимост в политиката, като се обяви против "порочната практика на политически рекет" и изрази надежда тя да е останала в миналото.

Радев връчва мандата на ГЕРБ през следващата седмица

Президентът Румен Радев обяви в първия ден на Народното събрание, че ще връчи през следващата седмица мандат за съставяне на правителст...

„Направихме нелек избор и платихме цената на този избор. В крайна сметка отново спечелихме вота на избирателите“, посочи той и подчерта, че за ГЕРБ управлението не е самоцел.

Цветанов заяви, че е нужен не само политически, но и обществен консенсус по приоритетите за страната. „Ние знаем, че в масовите представи на българите именно ГЕРБ е партията, която се ползва с най-голяма подкрепа и доверие, когато става дума за отстояване на националния суверенитет“, заяви Цветанов.

По думите му политическият профил на ГЕРБ е познат и това е гаранция, че крайни форми на национализъм няма да бъдат допускани от опозицията.

„В парламента ще работим със съзнанието, че българите очакват от нас реални резултати. Продължаваме реформата на съдебната система“, каза Цветанов и добави като приоритети качественото образование и здравеопазване както и икономическия просперитет.

Борисов: Ако изборите бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да има 130 депутати

Ако беше по мажоритарната система този избор, ГЕРБ щеше сигурно да има 130 депутати. Това коментира пред журналисти на влизане в сграда...

Той заяви, че е против идеята на президента Румен Радев за промени в Изборни кодекс. Той заяви, че ПГ на ГЕРБ би желала да работи в условията на 44-ото Народно събрание в добронамереност. Той посочи, че българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката и напомни, че България е парламентарна република.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com