X
 
 

ГЕРБ и БСП се захапаха по темата за пенсиите

1322 2
ГЕРБ и БСП се захапаха по темата за пенсиите
Снимка: iStock/Guliver
Няма как да се съгласим с предложенията на БСП за преизчисляване на пенсиите, защото са в сферата на популизма.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Светлана Ангелова в реплика към Корнелия Нинова по време на дебата за бюджета на ДОО за 2020 г.

„Дебатът за пенсиите винаги е свързан с много емоции. Системата е натоварена с нови очаквания. Всички искаме хората да получават по-високи доходи, особено за нашите майки и бащи.

Нинова: Имаме праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв.- това е парадокс

В парадоксалната ситуация сме правителството да определи праг на бедност от 363 лв. и минимална пенсия от 234 лв. Това каза лидерът на ...

Едно са желанията, друго са възможностите на държавата. Българската пенсионна система работи на принципа, свързан с личния осигурителен принос на всяко едно лице, затова има различен размер на пенсията. Няма как всички пенсионери да получават еднакъв размер на пенсиите.

Размерът на пенсията на всяко едно лице е на база осигурителните вноски, които е плащало през годините. Тя заяви, че БСП са царе на фалитите и дефицитите и попита дали това искат да стане следващата година.

„Сега през 2020 г. само една трета от парите за пенсиите се покриват от държавния бюджет, но това, което предлагате вие, няма как да се съгласим. Всичко отива в сферата на популизма, нека говорим с реални числа.

БСП е преизчислявала пенсиите - не е популизъм нещо, което се е случвало. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в дуплика на Светлана Ангелова.

Адемов обясни как могат да се увеличат пенсиите

Пенсиите могат да се увеличат чрез високи нива на заетост, високи заплати и високи доходи. Това каза народният представител от ПГ на ДП...

"Г-жо Ангелова, естествено, че не може да има еднакви пенсии за всички пенсионери. Много елементарно е твърдението, че някой от нас са искал изравняване на пенсиите на всички пенсионери", посоми Нинова.

Тя поясни, че БСП говори за това те да бъдат преизчислени с нов коефициент. "Това означава, че на тези хора с по-ниските пенсии ще се увеличат пропорционално на тези със средни. За уеднаквяване и дума не може да става.

Моля ви да не говорим с аргументи, че това е популизъм, че ние получихме дефицити, вие фалити. Ако продължаваме така да правим политика, особено по тема, която засяга 2,5 млн. души, на нито един от тях няма да помогнем.

Общото между тях е, че живеят зле. Ние тук трябва да решим така, че да живеят по-добре", каза още Нинова. Тя попита къде са парите от Сребърния фонд. "10 или 15 млрд. трябваше да има там. Има 3", коментира Нинова. Според нея ГЕРБ трябва да започнат да спазват законите на държавата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Yorkshire Flooding &  бюджетни пари за катастрофи 2 Yorkshire Flooding & бюджетни пари за катастрофи преди 3 седмици Профил на трол?
    ако настъпва такава обстановка , на възвръщане на нуклидните боклуци от пред източното им крайбержие навътре страната им , ние ще дадем ли освен пари , по подразбиране , земя за пренаселнаниците им , заради контаминацията в напр. Юркшир ? Нали , сме в общ отбранителният съюз - както за хубавото (война против външен вряг) , така и за другото (бедствия , проблеми с развитие , така нататък ) . Днес виж още ›› на масата ми е бил един от страринен подход към тематика , историческо : против Ньоелски Договор и прочее . Въпрос е : предвид конкретните "премълчаните" въпроси , има ли смисъл да наливаме вода на старата водна мелница ?
  • ГЕРБ е Мафия 1 ГЕРБ е Мафия преди 3 седмици Профил на трол?
    Пенсията на един "СТАР" пенсионер е 3 (три) ПЪТИ ПО-МАЛКА, отколкото пенсията на един "НОВ" пенсионер, при абсолютно същите условия ! Бойко : пенсионерите да мрат, защото изядоха на Горанчо бюджета !