X
 
 

ГЕРБ и патриотите предлагат Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ

1462 3
ГЕРБ и патриотите предлагат Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС
ГЕРБ и "Обединени патриоти" предлагат Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Новината обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на брифинг в Народното събрание. Създаването на икономическа стабилност и среда, освободена от корупция, привлича инвеститори, коментира Дариткова, с което и мотивира предложението на управляващите.

Партията на Марешки предлага Симеон Найденов за шеф на КПКОНПИ

ПГ „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ предлага Народното събрание да избере Симеон Найденов за председател на Комисията ...

На 6 ноември парламентът прие процедурни правила за избор на председател и членове на Антикорупционния орган, припомня агенция "Фокус".

Антикорупционният закон гласи, че Комисията е колективен орган, който се състои от петима членове - председател, заместник-председател и трима други членове. За председател на Комисията се избира български гражданин с високи професионални и нравствени качества, който има висше юридическо образование и най-малко 10 години юридически стаж. Процедурните правила предвиждат предложенията за кандидати и председател на КПКОНПИ да се правят от народни представители и да се внасят в писмена форма чрез деловодството но на Народното събрание до Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 14-дневен срок.

Изслушването на кандидатите се провежда на открито заседание на комисията, което се излъчва в реално време чрез интернет страницата на Народното събрание. Според правилата кандидатите се проверяват за принадлежност към разузнавателните служби на Българската народна армия и Държавна сигурност. Изборът се извършва от парламента.

Съгласно правилата, гласуването ще се извършва поотделно за всеки кандидат по поредността, определена в списъка. За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако няколко кандидати са получили повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители, избран е кандидатът получил най-много гласове „за“. В случаите, когато никой от кандидатите не получи необходимите гласове, правилата предвиждат да се проведе повторно гласуване, в което да участват двамата кандидати, получили най-много гласове „за“. Ако и при повторното никой от тях не получи необходимите гласове, парламентът приеме решение за откриване на нова процедура за избор.

Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ

Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ - Сотир Цацаров формално отговаря на условията за поста. Това каза нар...

Ако бъде избран за шеф на звеното за борба с корупцията, Сотир Цацаров ще трябва да довърши мандата на предсрочно освободилия поста заради "Апартаментгейт" Пламен Георгиев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 3 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    E , това Е. Наистина ДОСТОЙНА кандидатура на един повече и от ПАРОДИЙНА комисия пълна с бюрюкратични кърлежи , безполезни за НАРОДА/Член*5/. Не , че и в Мин на земеделието е по различно ама тази комисия ПЪЛНА ПАРОДИЯ. Да жъвеее дЪмокрацията , да жъвей.екеселент ПАТРОТИ
  • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Въпросът ? Цацата на терасата, Цаци или Копърки ще отглежда ?
  • Мдааа...ДБ май се УАКАХА.... 1 Мдааа...ДБ май се УАКАХА.... преди 2 седмици Профил на трол?
    Дьибрью Иютьрйо...сега ония митингуващите соросоидчета от "дЕмонична България" газ ще пикаят!!!
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...