ГЕРБ обявяват предложението си за нов министър на енергетиката до сряда

1913
ГЕРБ обявяват предложението си за нов министър на енергетиката до сряда
Снимка: БГНЕС

До сряда ще се постараем да обявим номинацията си за нов министър на енергетиката, тъй като преди това трябва да се съберем на съответния политически формат.

Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Сандански.

Борисов: Посъветвах Петкова да депозира оставката си в парламента

Посъветвах г-жа Петкова да отиде в парламента и да подаде оставката си. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов в...

Цветанов обясни, че ПП ГЕРБ ще даде своята доминация при номинацията на нов министър на енергетиката.

„Нека първо да обсъдим всички детайли около това, което се случи вчера, защото в не малка част е доста спекулативно поднасяне на информация от страна на БСП. Аз съм убеден, че след обсъждане на всичко ще може да вземем най-правилното политическо решение, за да няма политически интерпретации“, каза още Цветанов.

Той не пожела да коментира дали номинацията ще е на мъж или жена. „Ние сме партия, в която не разпределяме позиции на полов принцип, а на качествата, които имат съответните кандидати“, подчерта Цветанов.

Истанбулската конвенция няма да бъде приета и ратифицирана докато не бъде подкрепена от обществото, каза още той, цитиран от Фокус.

Цветанов и Горанов: Теменужка Петкова е достоен човек

Теменужка Петкова е достоен човек и това е лично нейно решение. Предстои да се събере коалиционният съвет, за да решим как ще действаме...

Цветанов добави, че тя е приета от всички страни членки на ЕС, като е ратифицирана от 17 - 18 от тях. „Внесохме конвенцията, защото мислихме, че това е нещо, което се иска от хората, но направихме грешка, че преди това не я подложихме на по-широко обществено обсъждане“, каза още Цветанов. Той добави, че в над 80% в конвенцията се говори за въвеждане на мерки срещу насилието над жените.

„Аз имам три дъщери и много се надявам, че никоя от тях, никога няма да бъде подложена на подобно нещо. Срещал съм се със жени, които са били жертва и гледката е покъртителна“, подчерта Цветанов. Той добави, че психическото и физическото състояние на тези жени, които са били жертви, трудно се възстановява, като отнема години.

„Колкото до еднополовите бракове, то няма да коментирам само ще кажа, че конвенцията е ратифицирана от страни като Турция, Сърбия и Албания, които имат много строга политика по тази тема“, заяви Цветанов.

Той уточни, че в момента най-правилният ход е да не се нагнетява общественото напрежение по темата, защото това разделя хората. Цветанов коментира и други теми, свързани с политическия живот на страната, сред които превъоръжаването на българската армия. Той посочи, че то трябва да се случи съгласно изискванията на НАТО. Цветанов заяви, че напрежението между институциите се нагнетява изкуствено от някой, но ГЕРБ не подкрепя подобно нещо.

Теменужка Петкова подава оставка

Енергийният министър Теменужка Петкова подава оставка. Това съобщи репортер на Actualno.com директно от парламента. Причината за решен...

„Противопоставянето в момента се търси от президента. Всеки един скандал, провокиран от него се превръща в основна тема седмици наред. Вместо това, той трябва да подкрепя нещата, които са свързани с положителните резултати за България“, заяви Цветанов. Той пожела успех на Румен Радев във всички начинания, които са свързани с постигането на важни неща за страната ни. „Завистта никога не трябва да бъде водеща във взимането на политически решения“, подчерта Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика