ГЕРБ поиска Таско Ерменков да бъде изключен от парламента

3495
ГЕРБ поиска Таско Ерменков да бъде изключен от парламента
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

БСП да поиска оставката на Таско Ерменков и ако той не я даде - да бъде изключен от парламентарната им група и изгонен от парламента. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, след като заедно с колегата си Данаил Кирилов двамата внесоха сигнал в прокуратурата срещу Ерменков - заради вчерашната драма със съобщение във Facebook от страна на червения народен представител, че питейната вода на София е отровена.

Според Биков в случая има два варианта, които обясняват поведението на Ерменков. Първият - тотална неадекватност, а вторият - умишлени злоумишлени действия. Биков каза и, че по същото време, по което Ерменков създаде паника във Facebook, бивш кмет на Шумен (бел. ред. - Красимир Костов) обяви на пресконференция, че градът бил облъчен с радиоактивни вещества. "Моят GPS показва, че източникът на облъчване е източно от Шумен. Вие като журналисти се поинтересувайте за какво става въпрос. Но е нещо страшно, като при Чернобил е!", заяви Красимир Костов на специална пресконференция и не пропусна да допълни: "Ако това е вярно, много е странно защо местната власт мълчи вече 15 дни".

Надявам се това да не е координирана атака на БСП срещу националната сигурност, коментира Биков. Той изрично подчерта, че Ерменков е народен представител и като такъв е по-особен източник на информация, т.е. счита се за по-достоверен. "Ако утре действително има проблем, хората няма да знаят на кого да вярват", добави депутатът на ГЕРБ.

Таско Ерменков: Казаха ми, че от седмица из София се носи информация за замърсената вода

Смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Това написа в профила си във „Фейсбу...

Биков не пропусна да иронизира, че ако по времето на комунизма България е имала такива разузнавачи като Ерменков, не е чудно, че комунизмът е паднал.

Припомняме, че Ерменков написа следното в личния си профил във Facebook: "Приятел ми изпрати съобщение: Не пий вода от чешмата. Не я използвай дори за готвене. Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани голямо количество отровни химикали и в момента водата в софия е ОТРОВНА. От 5 различни, независими един от друг източника знаем инфото, но не можем да го пуснем публично, тъй като институциите мълчат (да не се изложат пред европейците). Кажи на приятели и близки, поне 1 седмица да не употребяват чешмяна вода. Източникът на идното е сериозен гражданин. Имаме информация, че е запознат и депутат."

Същевременно Кирил Добрев от БСП коментира, че в постът на Ерменков за отровената вода имало само въпроси. Ако не бяха подобен тип въпроси, в Хасково никога нямаше да разберем, че има проблем с урана във водата, уточни Добрев. Той каза, че утре (22 май) парламентарната група на БСП ще се събере и ще обсъди въпроса с Ерменков. "Всеки може да иска оставка на когото си иска - в свободна държава живеем", заключи Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика