Герджиков защити кадровата си политика пред депутатите - не била нищо ново

1627
Герджиков защити кадровата си политика пред депутатите - не била нищо ново
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Огнян Герджиков отговори на актуални въпроси пред новия парламент. Основните от тях бяха за уволненията в администрацията.

"В администрацията на Министерски съвет не съм извършил нито едно уволнение," отговори той от трибуната на Народното събрание по време на изслушването си.

Цветанов: В началото на другата седмица ще обявим коалиционното споразумение

Предполагам, че в началото на другата седмица ще обявим споразумението. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. &bdquo...

Герджиков поясни, че с решение на правителството са били освободени 22 областни управители и 27 техни заместници. Служебният премиер посочи, че това не е нещо ново и даде пример със служебните кабинети на Стефан Софиянски и Георги Близнашки.

Проф. Герджиков изрази надежда, че немалка част от кадровите промени ще бъдат оценени позитивно от новото правителство. „В рамките на 39-ия парламент аз бях този, който води парламентарния контрол и за миг не можех да допусна, че ще дойде време, в което аз да бъда контролиран“, каза премиерът и призова настоящите народни представители да имат едно наум.

„Преди по-малко от 24 часа научих за това изслушване и само уважението към институцията Народно събрание мотивира мен и моя екип да подготвим отговора по същество“, каза той. "Преди изборите не съм приемал на разговор нито един лидер на политическа партия", каза Огнян Герджиков в отговор на въпрос от говорителя на БСП Елена Йончева за това колко пъти е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имал съм разговори с г-н Борисов, но съжалявам, не си водя статистика. Разговорите не са много, но така или иначе такива разговори са полезни и необходими“, каза служебният министър-председател.

ГЕРБ даде заявка за пълен мандат

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде заявка за пълен 4-годишен управленски мандат и декларира, че за пар...

Герджиков поясни, че е поканил в понеделник Бойко Борисов в Народното събрание да обсъдят проблемите с „Газпром“. Служебният премиер обясни още, че тези неща са нормални и подчерта, че това го е правил след изборите.

По повод въпросите за sms-и от Борисов, които са довели до уволнението на Иван Гарелов, той заяви, че на такива вече не отговаря.

В отговор на въпрос от народния представител от ПГ „Обединени патриоти“ Емил Димитров дали е разговарял с лидера на БСП Корнелия Нинова, Герджиков заяви: „С г-жа Корнелия Нинова не съм провел нито един разговор.“

"Върху мен не е оказван никакъв натиск нито за назначения, нито за уволнения, каза още служебният премиер", категоричен беше премиерът. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика