X
 
 

Гешев така и не желае да каже какво има жена му и как се е сдобила с него

5862 7
photo of Гешев така и не желае да каже какво има жена му и как се е сдобила с него
Снимка: БГНЕС
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев така и не желае да освети изцяло какво точно е имуществото на жената, с която съжителства - Детелина Ханчева. Той не хвърля достатъчно светлина и в декларацията си пред Висшия съдебен съвет (ВСС). Документът е сред необходимите за участието на Гешев в процедурата по избор на следващия главен прокурор, а с него той не нарушава закона, но и не се отваря към гражданите, както пише за прокуратурата в концепцията си.

Декларацията на Гешев за конфликт на интереси е почти празна, макар че и от самата прокуратура потвърдиха за косвената връзка между Гешев и главния свидетел по делото срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Гешев е посочил само банката, от която е взел заем за жилище. Всички данни за Детелина Ханчева са заличени от декларацията му. Става ясно единствено, че те са във фактическо съжителство и по тази причина той не желае тя да бъде осветена. Така за публиката остава скрито какви имоти, влогове и участия във фирми има жената, коментира в. "Сега".

Иван Гешев отново ни удиви

Иван Гешев, единственият кандидат за поста главен прокурор, представи своята Концепция за стратегическо управление на прокуратурата. До...

От празните редове в документа все пак се разбира, че тя има 6 имота. Справка в Имотния регистър сочи, че през 2014 г. Ханчева е получила като дарение 1/4 от поземлен имот от 444 кв. м в Севлиево, както и половината от етаж от къща и гараж там. Тези имоти са ѝ дарени от жена, която носи нейните презиме и фамилия - вероятно става дума за сестра ѝ. Преди това тези имоти са дарени на двете от родителите им. През 2004 г. двете сестри купуват поземлен имот от 1105 кв. м в с. Кормянско. През 2005 г. Ханчева получава като дарение от 81-годишен тогава мъж по 2/3 от три ниви във Волуяк.

Най-спорните сделки са между 2014 и 2017 г., когато тя се сдобива и с гараж, апартамент от 71 кв. м и идеални части от поземления имот в столичната зона Б-17. Вписаният материален интерес на сделката е за 102 183 лв. Продавач е "МС Консулт 2010" ЕООД, а фирмата е на Марио Кръковски, съдружник на Александър Ваклин в няколко фирми. Припомняме, че Ваклин е основният свидетел по делото "Десислава Иванчева". Самият Ваклин коментира темата пред Actualno.com - научете повече в този материал!

"От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата са в приятелски отношения", се сочи в прокурорското постановление, с което беше отказано Гешев да бъде разследван по сигнал на гражданското сдружение "Боец".

Гешев има три имота в София, получени като дарение през 2007 г. Единият е 1/3 от складови помещения от 46 кв. м, вторият - урегулиран поземлен имот от 784 кв. м. Видът на третия не се чете в декларацията, става ясно само, че е от 89 кв. м. Тези имоти присъстват и в архивната му декларация от 2008 г. Единствената разлика е, че вместо имот от 89 кв. м има такъв от 104 кв. м - жилище от сграда в груб строеж във Волуяк. От справката в Имотния регистър се вижда, че през 2012 г. той е продал на двете си дъщери (едната тогава е на 4, а другата на 6 години) таванско помещение от 40 кв. м в с. Волуяк, получен преди това от родителите му по договор за издръжка и гледане. Цената на сделката с момичетата е 3650 лв., пише в декларацията на Гешев до Сметната палата.

От декларацията става ясно още, че Гешев не притежава свое превозно средство. Възможно е движимото имущество да е на Ханчева.

За концепцията на Гешев - от популизъм до "протестите не раждат идеи"

"Донякъде е противоречива концепцията, пълна с общи изрази и липсваща конкретика. Има неща, които откровено тревожат." Това каза бившия...

Гешев има налични 17 000 лв. с произход "трудови доходи". Влоговете му са два и са в български банки - от 12 717 лв. и от 1613 лв., пак от трудови доходи. За нейните средства няма данни - нито колко са, нито къде ги държи, нито с какъв произход са. Той има 100 000 лв. остатък от ипотечен кредит и 8000 лв. кредитна карта. Вижда се, че и тя има някакъв заем, но не става ясно какъв. Гешев има и вложение от 19 628 лв. в универсален пенсионен фонд. Годишната му данъчна основа от трудови доходи е 91 928 лв.

От декларацията се вижда още, че Ханчева има дялове в дружества, но доходите ѝ са заличени. Тя е управител и едноличен собственик на капитала в "Дейна Ди консулт" ЕООД, съдружник в "Отеа" ООД, показва Търговският регистър. В "Отеа" съдружници са Ханчева и Марио Кръковски, като управител на "М Консулт 95". Участие като съдружник в "М Консулт 95" обаче има и Александър Ваклин, но то е за 2 месеца и е било приключено около месец преди фирмата да стане съдружник на Ханчева. Обяснението на Ваклин е, че влизането в "М Консулт 95" с апортна вноска на офиси в офис сградата на "Ваклин Груп" в "Света Троица" е направено, за да може да бъдат поделени общи активи с Кръковски.

От юридическата диплома на Гешев от Академията на МВР, също публикувана от ВСС, се вижда, че той е издържал с отличен 6 държавните изпити. Стажа си е завършил с много добър 5. Представил е и медицинско удостоверение, че не страда от психично заболяване и няма зависимост към психоактивни вещества.

В прокурорското постановление се казва още, че всеки може лично и непосредствено да се запознае с имотните декларации на Гешев, където са и имотите на жената, с която живее.

От 18 юли обаче публичният регистър с имуществените декларации на магистратите, поддържан от Инспектората към Висшия съдебен съвет, не работи. Няма и информация кога справките в него ще бъдат отново възможни.

Според Гешев - магистрат не може да остане на работа, ако е приел подкуп, но за предлагане помилването е опция

Извън възможността за оневиняване, ако предложиш подкуп, но си признаеш пред отговорните власти, единственият кандидат за главен прокур...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Георги Илиев Митев 6 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
  ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ... НЕСВЪРШИ.
 • Георги Илиев Митев 5 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
  ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША , ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Тоя сладур има пълна подкрепа от Бойко, Доган и Пеевски, но няма от народа. Видно е защо. Да се маха тва е
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Мафия!!!!
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  тоя да не види нещо от лозан панов и веднага го повтаря.
 • Е, и?! 2 Е, и?! преди 3 седмици Профил на трол?
  Журналистическа помия
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Гестаповец !
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...