*** Глас от партия "България на труда и разума" заяви подкрепата си към АБВ

11153
*** Глас от партия "България на труда и разума" заяви подкрепата си към АБВ
Снимка: АБВ

Партия „България на труда и разума“ категорично заяви подкрепата си към АБВ. На пресконференция във Варна председателят на АБВ Румен Петков отправи благодарност за високата оценка. Той заяви, че диалогът и намирането на общо решение, показващо отговорност пред гражданите, е далеч по-важно от идентификацията в избирателната комисия.

„В разговорите, които водихме се оказа, че целите, които ни обединяват са три: укрепване на държавността и институциите, осигуряване на сигурността на гражданите и възстановяване на икономиката и стабилността в държавата. Разбира се, обединявани и борбата с бедността и демографската криза, както и възраждането духовността на българската нация. За нас е много важно да фокусираме вниманието на варненци върху два въпроса, по които всеки кандидат за народен представител, би трябвало да заяви ясно позицията си. Първият въпрос е свързан с перспективата на инициативата „Три морета“. Това е инициатива с 50-годишна история, която е излязла вече далеч от територията на Европа. Това е инициатива, която буди въпроси по отношение на това, кой участва и кой не участва в нея. За нас е важно, че се обединяваме с партия „България на труда и разума“, около това инициативата „Три морета“ да има само икономически параметри, инфраструктура и енергетика. Военният стълб на инициативата ще я изкриви, ще създаде нов военен блок в Европа и ще изиграе ролята на един никому ненужен буфер. Това ще бъде инструмент за напрежение и натиск срещу Русия. И затова ние считаме, че това решение е грешно за Европа. Не случайно подчертавам и неучастието на Германия, защото разумна, стара Европа не иска да участва в структури, които нямат реален политически пълнеж и инструментариум, а напротив – създават впечатлението за създаването на нови изкуствено мотивирани инструменти за напрежение с Русия. Искаме да заявим и нашето категоричното мнение пред жителите на цялото Черноморие, че се противопоставяме на всякакви военни учения Черноморския басейн. Тези неща са дълбоко принципни за развитието на България, за атмосферата в региона и за развитието на туризма“.

Областният председател на партия „България на труда и разума“ във Варна д-р Ивайло Герчев посочи, че партия АБВ е тази, която е най-близка до идеите, които партия БТР отстоява.

„Именно затова апелирам всеки един трудолюбив и разумен българин да гласува за партия АБВ. Протестният вот не е начинът да бъдат решени проблемите на страната. Аз смятам, че най-правилното решение е да се подкрепи партия АБВ, която има реална визия за развитието на страната. Съгласен съм с мнението на г-н Румен Петков, че Варна е морската столица на Черноморието и доста голяма част от приходите на хората идват от туризма. За съжаление изминалата 2020-та година ощети много семейства, които се изхранват именно от този сектор. Част от тях бяха безработни, други бяха със силно намалени доходи. Аз обаче съм уверен, че ако бъдат предприети адекватни и бързи мерки хората биха могли да бъдат изведени от тази неприятна ситуация, а по-важното е и да не бъде позволявано повече да изпадат в такова положение. Категорично съм съгласен, че всеки един българин заслужава достоен начин на живот и смятам, че програмата на АБВ ще даде тази възможност на хората. Именно поради тази причина партия „България на труда и разума“ категорично застава зад тях, не само във Варна, но и в други области на страната“.

*** (АКТУАЛИЗИРАНО КЪМ 20:15 часа) Оказа се обаче, че Герчев не изразява позицията на БТР. Това беше уточнено в изрично видеообръщение от Райчо Марков, член на Националния изпълнителен съвет на БТР. Марков потвърди, че Ивайло Герчев БЕ председател на областната структура на БТР във Варна. "Ивайло Герчев ще го предложа за изключване", уточни Марков. Причината - решенията се вземат от Националния изпълнителен съвет на партията с 2/3 мнозинство. Марков уточни, че БТР призовава симпатизантите си да гласуват с невалидна бюлетина, "за да се преброят".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика