Главчев: Абсурдно е по този начин да се притискат народни представители за това как да гласуват

4583
Главчев: Абсурдно е по този начин да се притискат народни представители за това как да гласуват
Снимка: БГНЕС

"Абсурдно е по този начин да се притискат народни представители за това как да гласуват". Това заяви Димитър Главчев, председател на Временната комисия, разглеждаща искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов и заместник-председател на парламента в предаването „Още от деня” по БНТ.

В отговор на запитване дали е необходима промяна в законодателството, която да засили сигурността в учебните заведения, Димитър Главчев каза, че това е въпрос на дебат. И сега в някои училища имало охрана и видеонаблюдение. Според него ръководството на училището, според обстановката, в което функционира, да взима конкретни мерки.

Главчев: Не приехме идеите за данъчни промени, за да не се прави ПР с тях

Не приехме идеите за данъчни промени, защото сметнахме, че сега политическата обстановка е такава, че всеки ще си прави предизборен ПР....

Относно телефонното обаждане от гражданин, който защитава Волен Сидеров, Главчев заяви, че и други негови колеги са получили подобни заплахи. Сред тях са и двете дами Десислава Атанасова и Ана Баракова. Той смята, че прокуратурата и СЕМ трябва да се самосезират по случая. Изнасянето на телефонните номера на членовете на комисията в ефира на телевизия АЛФА пък било за да се упражнява натиск върху депутатите. Лично той “нямал проблем с публичността на телефона си”. Иначе конкретното обаждане Главчев не смята за сериозно, а по-скоро комично.

Главчев отхвърли твърденията на “Атака”, че върху членовете на комисията е упражнено въздействие за по-бързо вземане на решението за свалянето на имунитета на двамата депутати. По думите на Главчев “прекалено много героизираме една постъпка, която е по-скоро хулиганска”. Иначе комисията си била свършила работата.

Най-вероятно в сряда идната седмица ще влезе пленарната зала и второ решение на комисията във връзка с втория казус – случилото се в НАТФИЗ при първото влизане на депутатите от “Атака” там на 23 октомври. Именно за този случай се отнасяло искането на главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване и задържане под стража.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика