Главният прокурор на Турция пристига на официално посещение у нас

1752
Главният прокурор на Турция пристига на официално посещение у нас
Снимка: БГНЕС

Във вторник (12 април 2016 г.) делегация, водена от главния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа, пристига на двудневно официално посещение у нас. Визитата е в рамките на подписаното през 2014 г. Споразумение за сътрудничество между Главната прокуратура към Касационния съд на Република Турция и Прокуратурата на Република България.

Документът предвижда обмен на информация и добри практики между прокуратурите на двете държави, периодични двустранни срещи и провеждане на обучения. До момента са разменени три визити между главните прокурори на Р България и Р Турция, провеждани са и обучения на прокурори от двете страни.

БХК даде Борисов на прокуратурата заради хайките за бежанци

Българският хелзинкски комитет (БХК) е сезира главния прокурор Сотир Цацаров срещу премиера Бойко Борисов. Причината – вчерашното...

Тема на разговорите между Мехмет Акарджа и главния прокурор Сотир Цацаров ще бъдат бежанската криза, терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси.

В рамките на посещението са предвидени срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, с вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева и с правосъдния министър Екатерина Захариева. Делегацията ще посети и гр. Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика