Горан Благоев: Президентът трябва да задава дневния ред

3330
Горан Благоев: Президентът трябва да задава дневния ред
Снимка: ПП "Републиканци за България"

Моят основен приоритет е българската нация, а тя има много казуси за решаване – и здравеопазване, и енергетика. Президентът трябва да може да задава дневния ред, да говори от името на потърпевшите и да настоява от парламента и Министерския съвет да вземат най-точните решения. Това каза Горан Благоев, кандидатът за президент на „Републиканци за България” на Цветан Цветанов и КОД на Петър Москов.

Президентът не трябва да обединява партии и сили, а да събере всички политически партии и да успее да намери допирни точки между техните различни позиции и платформи, за да има курс напред. Нарушение на Конституцията е да не бъде свикан Консултативния съвет за национална сигурност за година и половина, е позицията на Благоев. И попита – защо сме зависими само от руския газ, защо газът от Азербайджан всъщност го получаваме само виртуално, защо непрекъснато се набива, че АЕЦ „Белене” е по-изгоден проект, а не да се работи за нови мощности в „Козлодуй”.

Москов и Цветанов: Събра ни убеждението, че българите трябва да получават високи заплати, а не държавни помощи

Когато всички бягат от дясното и лявото, ние от Национално обединение на десницата искаме да върнем българската десница в политическия ...

Повече права и повече свободи за бизнеса, така че държавата да не се превръща в социален донор за всички – това е икономическото верую на Благоев.

Що се отнася до здравната криза специално с КОВИД, Горан Благоев одобри въвеждането на зеления сертификат, но го счита за много закъсняла. Ваксинирам съм, съпругата ми е ваксинирана, ще ваксинираме и 17-годишния ни син – в Европа държавните глави дадоха пример с публично ваксиниране. Трябва да повярваме на науката – аз съм срещу задължителната ваксинация като форма на принуда, но трябва да говорим за ваксинацията, категоричен беше кандидатът за президент на „Републиканци за България” и КОД. Благоев разкритикува Румен Радев, че е говорил първо за правата на неваксинираните, защото се вижда докъде сме се довели.

„Трябва много разумен подход, да не разпалваме ксенофобията в обществото”, подчерта кандидатът за президент на „Републиканци за България” и КОД. „Смятам, че мога да поставя въпроса и да развием един национален идеал – никой не си задава въпроса след 50-100 години при тази зловеща демографска криза на кого оставяме България”, добави той.

Благоев специално посочи, че според него в България свеждаме журналистиката до слугинаж. „Предполагам и вас ви е срам да сме на 112-то място в света по медийна свобода”, коментира той пред bTV.

Горан Благоев: Силна нация се гради от ценности и образовани граждани

Имаме нужда от национално помирение, както в момента, така и в исторически план. Това каза кандидатът за президент от Националното обед...

Попитан какво усеща година след като излезе от медиите (той беше водещ в БНТ), той отговори, че не усеща нещо много комфортно, но усеща предизвикателството да бъде полезен на едно друго ниво за обществото. По думите му, той се е разделил с БНТ заради руско влияние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика