X
 
 

Горанов: Директорът на НАП е в платен отпуск, едва ли си изкарва добре

2527 3
photo of Горанов: Директорът на НАП е в платен отпуск, едва ли си изкарва добре
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Директорът на НАП Галя Димитрова не сте я виждали пред камерите, защото е в платен годишен отпуск. Едва ли си изкарва добре. Тя е изключително добър професионалист, на който имам доверие за всичко останало, освен за информационната сигурност. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

Министър Горанов припомни, че в възложил на държавното дружество "Информационно обслужване" да извърши одит на системите на НАП и анализ на здравината им, за да се предотврати евентуален нов информационен пробив. Според него не е нормално дълго време да не са били извършани проверки на системите за информационна сигурност на проходната администрация.

Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на Гаврош и Козета

Министрите Емил Караниколов и Владислав Горанов са в ролята на Гаврош и Козета в сделката за F-16. Това заяви един от лидерите на "Обе...

"Тепърва ще установяваме какви точно и на кого са пропуските", увери Горанов и допълни: "В годините сме инвестирали в нова техника и съоръжения, но както се казва, като се обърна каруцата, пътища много".

Финансовият министър подчерта, че дори човек да е подал декларацията си към НАП в хартиен вариант, неговите лични данни са трансформирани в електронен вариант. "Данните, които се съхраняват, са с цел анализ на икономическото състояние на данъчно-задължените лица и за контролните действия, които извършва НАП. Няма как една приходна администрация да не разполага с тези данни и то в електронен вид", обясни той.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Според този (с глава шамандура) няма нищо страшно, маймуняка ще отрича хакването на съществена информация, пък може да каже, че не е имало некакво си хакване .
 • Шаманндурко Горанович живеещ безвъзмездно в луксозен апартамент от 180 квадрата.... 1.1 Шаманндурко Горанович живеещ безвъзмездно в луксозен апартамент от 180 квадрата.... преди 4 седмици Профил на трол?
  Директорката на НАП е в платен отпуск и си развява шундата нейде из Малдивите, едва ли си изкарва добре .... Пука и за информационната Ви сигурност!!!Сега сигурно я хаква изодзади некой надарен местен хакер с индонезийско потекло...
  : 0 !
 • чучолигарчо 1.2 чучолигарчо преди 4 седмици Профил на трол?
  Аз съм сигурен,че госпожата си изкарва добре отпуската!!!Тя сигурно не е и разбрала какво става/то за това требе и акъл!/...Или пък е говорила с Мишо Константинов и той я е успокоил....
  : 0 !
Последно в Актуално