Горанов: "Гражданска отговорност" от 1000 лева е спекулация, такъв дебат няма

5359
Горанов: "Гражданска отговорност" от 1000 лева е спекулация, такъв дебат няма
Снимка: Screenshot

Цена на "Гражданска отговорност" от 1000 лева е спекулация. Такъв дебат няма. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет, даден след Коалиционен съвет.

Обсъдихме глобалния пакт за миграцията на ООН. Да не се присъединяваме към този пакт, това е решението на правителството, съобщи от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Шести час Благоевград е блокиран, намеси се жандармерия, пътят за Кулата и границите са блокирани*

Вече шести час Благоевград остава под обсада. Всички пътища към града са блокирани, никой не може да влезе или излезе. Протестиращите с...

Гражданска отговорност

"Такава цена (бел. ред. - 1000 лева) не стои на  дневен ред. Подобно нещо е спекулация, която цели само създаването на обществено напрежение. Разбира се, размерът на цената на застраховката зависи от много фактори - от цялостното състояние на сектора и от имуществените вреди, неща, които се обсъждаха доста активно през изминала седмица в българския парламент. Има смесване на темите с цената на "Гражданска отговорност" и системата "Бонус-малус", но мисля, че всички се обединихме около това, че по принцип по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Друг е въпросът, че наредбата на КФН, която в момента се обсъжда, е на много ранен етап. Тепърва ще се анлизира дали това ще е критерий, обясни Горанов.

Данъкът върху МПС

Взехме решение, че освен да се облага с данък имуществената част, трябва такъв, който да държи отговорност за степента на замърсяване на автомобилите и тяхната екологична категория. Автомобилите, които замърсяват повече, ще се наложи да плащат малко по-висок данък, който в зависимост от автомобила може да достигне 6 до 10 лв. увеличение. Знаете, че имаме наказателна процедура в доста напреднала фаза по отношение на чистотата на атмосферния въздух. Няма как да не взимаме никакви мерки, след като сме допуснали години наред да се превръщаме в гробницата за автомобили на Европа, коментира още финансовият министър.

"След като очакваме в близките години целият ЕС в западната си част, дори и в Гърция, да ограничат и премахнат използването на дизелови автомобили, можем лесно да предположим къде ще се насочат всички тези превозни средства", допълни Горанов, намеквайки, че те най-вероятно ще попаднат в страната ни.

Протестът в Стара Загора прерасна в гражданско неподчинение (СНИМКИ)

Около три хиляди души и стотици автомобили се включиха в организирания днес протест срещу високите цени на горивата в Стара Загора. О...

Цената на горивата

"Не е изключена среща с петролната и газовата асоциация, за да се обсъди веригата на доставки, да се прецени и да се докаже на българските граждани, че това са равнищата, които могат да се прилагат в пазарна икономика”, посочи министър Горанов.

"С информираността на българските граждани и това, което правим като политики, всеки може да избере – дали да имаме политическа криза и хаос, или да имаме стабилност", подчерта Цветан Цветанов.

Формирането на цената на горивата не е функция на правителството, а на "Комисията за енергийно и водно регулиране", заяви още той и подчерта, че тя е независима от кабинета. Наложи се Горанов да го поправи и да му обясни пред журналистите, че енергийният регулатор няма нищо общо с горивата, които се продават по бензиностанциите.

Пактът за миграция на ООН

Масов протест блокира Пловдив за два часа

"Такъв голям протест в Пловдив отдавна не е имало". Това коментираха минувачите, докато протестното шествие с участието на около 1000 а...

"Този документ би бил застрашаващ за националния ни интерес, днешното ни решение е изключително добро за България", заяви избраният в Европарламента като представител на ВМРО и "България без цензура" Ангел Джамбазки.

"На днешният коалиционен съвет имахме възможността да говорим за всичко случващо се в държавата и за доста от тенденциозните подходи, които някои реализират, за да дестабилизират страната", коментира пред журналисти Цветанов, който бе категоричен, че в протестите за горивата се крие провокация и се цели дестабилизация в държавата, като се поставили под стрес хората с малки деца, които в неделя се прибирали вкъщи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика