Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта

6482
Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Законът за хазарта не дава задължения на министъра на финансите да следи за спазването на закона, както и други ангажименти по него.

Това стана ясно от думите на Владислав Горанов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на социалиста Румен Гечев за аферата в Комисията по хазарта. Неговата отговорност е единствено да назначи състава на Комисията по хазарта и да предложи съответните нормативни актове, заяви Горанов.

Време е Горанов да си ходи

За Борисов хората са като на носни кърпички - ползва и хвърля. Това важи за всички, освен за Горанов. Политическата отговорност за това...

Комисията по хазарта е самостоятелен юридически обект, посочва Горанов. Финансовият министър назначавал само председателя. Другите членове се назначават от министерство на правосъдието и на икономиката, както и от ДАНС, посочи още той.

Румен Гечев обвини министъра, че е оставил на самотек целия сектор и не е упражнил контрол. Цялото българско правителство е представено в Комисията по хазарта, изтъкна той. Това е безобразие, смята червеният депутат.

Същевременно, пред журналисти след края на участието си на парламентарния контрол, Горанов обяви, че са сменени всички членове на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор.

Това е станало със заповед на министъра на спорта Красен Кралев, като предстои сключването на договорите за управление с новото ръководство и вписване.

Шефът на държавното тото се оплака, че не било честно бизнесът на Божков да го побеждава с маркетинг

Не се получи така – взимаме от Божков и даваме на тотото. Спортният тотализатор е на пазара от 63 години, а игрите на г-н Божков ...

В новия управителен съвет влизат двама бивши футболисти, за единия от които е Христо Йовов, каза Горанов. За бившия футболист на "Левски" и "Литекс" се твърди, че е много близък до министър-председателя Бойко Борисов.

"Доколкото ми е известно има двама членове на Управителния съвет, които в миналото са известни като успешни футболисти. Има двама експерти от Министерство на финансите: директор на дирекция "Данъчна политика" Людмила Петкова и началник на отдел в дирекция "Данъчна политика". За директор на дружеството е предложен висш експерт от "Информационно обслужване", каза Горанов в отговори на въпроси на журналисти.

На въпрос кое е наложило тази смяна, министърът на финансите уточни, че преценката е на Кралев. "Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е че е необходима нова, свежа управленска мощ", допълни Горанов.

До този момент начело на тотото беше Дамян Дамянов. Преди дни той заяви, че в последните години БСТ е бил пред катастрофа заради частните компании.

Ще бъде ли осъдена държавата за милиони заради непродадени билети от Национална лотария?

С публикуването в Държавен вестник на промените в Закона за хазарта се прекратява дейността на всички хазартни игри и лицензията за тях...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика