Горещ предизборен дебат по bTV: Прехвърчаха искри между ГЕРБ и БСП

14379
Горещ предизборен дебат по bTV: Прехвърчаха искри между ГЕРБ и БСП
Снимка: БГНЕС

Интересен предизборен дебат се разрази между кандидати от гражданската квота на няколко партии. В сблъсък влизоха кандидатите от граждански квоти Радомир Чолаков ГЕРБ, Явор Божанков БСП, Николай Събев - "Продължаваме промяната", Елисавета Белобрадова – “Демократична България”.

Кандидат-депутатите спориха по няколко теми.

Кризите, които заплашват България

Според Радомир Чолаков от ГЕРБ най –голямата криза, от която зависят всички останали, е политическата. Той заяви, че в последните два парламента е имало обиди, които трябва да се загърбят в следващия.

Той видя проблем и в служебното правителство.

„Следващият голям проблем е служебното правителство и президентската република, в която живеем вече 6 месеца Много хора искат президентска република, видяхте я, много хора искаха служебно правителство, видяхте го, то няма лидерство“, коментира той.

Явор Божанков от БСП му отговори, че няма как за 2-3 месеца да се оправят 12 години управление от ГЕРБ

„Важно е да се приеме бюджет, който да гарантира промяна на данъчната политика по отношение на енергоносителите, нещо, което Испания и съседни държави направиха. И това дава своя ефект, а в България подобна мярка закъснява“, добави той.

Според Елисавета Белобрадова от ДБ няма изгорени мостове, но трябва да се заложи и на лица освен на принципи при изграждане на евентуални коалиционни споразумения.

„Не е важно само принципите при изграждане на следващите коалиционни споразумения, а лицата, важно е да се знае кои са лицата, които ще представят политическите принципи", добави тя.

Според Николай Събев от "Продължаваме промяната" има криза в икономическия сектор.

Бивш депутат от БСП посочи връзките между Борислав Михайлов, ДПС, Делта гард и Велико Търново

"За кмета на В. Търново – Даниел Панов, политиката, футбола и всичко останало. Панов е в изпълкома на Боби Михайлов в БФС. Камен...

"Икономическа криза има, публичният сектор е на феодално ниво, а частният - в 21 век. Феодалите са тези, които последните 30 години имаха и създадоха феодални отношения. Може да разделяме годините на по 10 и 18, трябва да видим кое ни докара дотук“, коментира той.

Цената на тока

Явор Божанков определи проблемите, с които се сблъскваме днес в областта на електроенергията следствие от управлението на ГЕРБ, защото не са намерили решение.

„Ситуацията е безпрецедентна в цяла Европа. Един служебен кабинет не може да направи реформа и министрите го заявиха. Трябва редовен кабинет, данъчна политика, либерализацията на пазара не бе направена правилно и виждаме сега, че едни хора спекулират, като продават енергия включително и в чужди държави, преди българският пазар да е удовлетворен“, каза той.

Чолаков от ГЕРБ отговори, че правителствата на ГЕРБ за 12 години са единствените, които ще оставят повече на България, отколкото са заварили.

Заркова: Гледам предизборните дебати и си представям политиците като кучета с изплезен език в краката на чорбаджия

"Имам видение, което ми пречи да се забавлявам с предизборните дебати по телевизиите", разкрива журналистката Анна Заркова във Фейсбук...

"Нелепи са критиките, мантрите за лошите пътища ги чуваме последните месеци. Хората пътуват и виждат състоянието през 2009 г. и сега. ГЕРБ остави повече, отколкото завари“, добави той.

А Божанков повдигна темата за това, че нямаме своя ядрена мощност изградена по времето на ГЕРБ, на което Чолаков отговори, че БСП има експерти, които лобират по определени теми.

„Не можем да кажем, че сегашната политика е насочена негативно към крайния потребител и към домакинствата, бизнесът е основната част, която издържа държавата и е нормално да имаме състрадание към него. Интерконекторът с Гърция е важно да се завърши, за да имаме достъп до евтин газ. ГЕРБ оставя задължения към пътна инфраструктура“, каза Белобрадова.

Според Събев от ПП трябва да говорим за бъдещето, а пътищата са лоши, защото самият той всеки ден пътува по тях и ги е виждал.

Бизнесът и решеният в негова полза, за това се обяви кандидат-депутатът от ПП.

Ако трябва Бойко Борисов лично щеше да изтегли заседналия кораб Вера Су

Управлението на България е тежък физически труд. Ако трябва Бойко Борисов лично щеше да изтегли заседналия кораб Вера Су. Това заяви Р...

„Частният бизнес е в 21 в., имаме успели частни предприемачи. Трябва да спрем кражбите, оттам се появяват пари и съм убеден, че БСП ще ни подкрепят и че ще дойдат повече пари и да подкрепим хората в бедност и нужда. Поставяме закона на първо място и никой да не е над закона и ДБ ще застанат до нас, и БСП ще ги приемат като принцип и вярвам, че ще дойдат инвеститори“, заяви Николай Събев от ПП.

Белобрадова от „Деократична България“ обясни, че трябват лица с безупречна репутация.

„На принципи сме готови и на ясно разписани правила, ДБ иска винаги ясно заявени правила и ангажименти и прозрачност и лицата, които ще изпълнят правилата и ангажиментите, които ще изпълнят. В миналото НС сякаш нямаше значение кого слагаме, важното е, че имаме една декларация на един лист. Управлението означава много подробно разписване на всичко, което трябва да бъде свършено и подробно определяне на хора с безупречна репутация и с експертиза в рамките, на това което се случва“, каза тя.

Кръстосан огън

Кандидат-депутатите си задаваха въпроси в областта на бизнеса, скандала "Мата Хари", здравната и образователна реформа, както и коалиционни намерения, дали ще има такива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Радев избра на кого да даде третия мандат: Ще има песни и шегички

Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

Христо Иванов към президента: Конституцията не е упътване за ползване на асансьор

Кабинетът въвежда стотици мерки за намаляване на бюрокрацията в администрацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика