Говорителят на служебното правителство говори твърдо: За Пеевски, за изборите, за коронавируса

7200
Говорителят на служебното правителство говори твърдо: За Пеевски, за изборите, за коронавируса
Снимка: БГНЕС

В България наистина са дошли времената за промяна и вярвам, че това правителство може да направи много сериозна промяна буквално в българската история. Това заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев, който посочи, че президентът Румен Радев го е поканил.

Проверката в ББР е само на първоначален период, продължи Кутев по горещата тема. От 1,5 млрд. лева за малкия и среден бизнес, 1 млрд. са отишли в 8 фирми – факт е, че те са свързани с влиятелни хора, единият от които е Делян Пеевски. Около 600 млн. лева са отишли във фирмите, свързани с Пеевски. Оказа се, че основната роля на държавата е била да крепи големия бизнес, олигархията, посочи Кутев пред Нова телевизия.

Става ли горещо около Пеевски – "Биволъ" говори за нов доклад срещу него, върви слух, че е пребит

"Булгартабак", като контролирана стрктура от бившия депутат от ДПС Делян Пеевски и почетния председател на движението Ахмед Доган, "изг...

Дали това ще стигне до прокуратурата – ще видим, проверката продължава, добави Кутев.

Може и да има човек от партията на Васил Божков в правителството, но това не значи, че Божков дърпа конците. "Бойко Борисов като беше член на Комунистическата партия, какво", аргументира се Кутев. Не беше уточнено за кой човек става въпрос, но вероятно се визира Елена Павлова Фичерова-Караиванова, чието име беше посочено като кандидат за началник на политическия кабинет на вътрешния министър Бойко Рашков.

"Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват – ще ги сменят", подчерта Кутев за т.нар. чистка в държавната администрация. "Стремим се да махнем от системата нещата, които са кухи", добави той. И уточни, че ако трябва, ще се махат полицейски директори, ще се махат и областни управители. Без полицейски чадър гласове не се купуват, убеден е Антон Кутев.

"Това е като да си продадеш колата и някой да блъсне с нея човек" – така Кутев коментира случая с новия ръководител на НАП Румен Спецов. За него излезе информация, че е продал фирма "на сламено лице", която после е лъснала с милионни дългове към НАП, но официалното твърдение е, че Спецов е продал компанията преди да натрупа такива големи дългове.

Огнян Герджиков: България има нужда една година да няма парламент

Много активно начало на служебния кабинет. Такава оценка постави бившият служебен премиер Огнян Герджиков в сутрешния блок на Нова теле...

Тази седмица ще има пресконференции на отделните министерства, на които да кажат какво са заварили, съобщи Кутев. "Сега е моментът, когато трябва да тръгнем наобратно - да почнем да излизаме нагоре, а не надолу", заяви той.

Според говорителя на служебното правителство, задача номер едно е подготовката на парламентарните избори: "Целта е да гарантираме честните избори", но той изрично посочи КОВИД кризата като много тежък проблем и конкретно кампанията с ваксинацията. Не е въпросът да се махат зелените коридори, търсим повече участие на личните лекари - трябва да се мисли за пенсионерите, за училищата, за университетите, обясни Кутев. Що се отнася до Националния оперативен щаб (НОЩ), решение се чака до 2-3 дни, вероятно ще има промени, според говорителя на служебното правителство.

Не виждам никаква възможност да има президентска република, категоричен е Кутев, според който няма как да има мнозинство за такава промяна на Конституцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика