Хаджигенов смята, че подкрепа от БСП, ДПС дори и ГЕРБ трябва да бъде приета за демонтиране на статуквото

8508
Хаджигенов смята, че подкрепа от БСП, ДПС дори и ГЕРБ трябва да бъде приета за демонтиране на статуквото
Снимка: Actualno.com

Засега не обсъждаме имена, Слави Трифонов и партията му мълчат. Така адвокат Николай Хаджигенов коментира актуалната политическа ситуация относно формирането на ново правителство. Но той посочи, че има неофициални разговори.

Според Хаджигенов, би трябвало обралите протестния вот партии в 45-тото Народно събрание да изберат председател на парламента.

Хаджигенов избра да влезе в НС от 25 МИР-София и отстъпи пловдивския си мандат на Мария Капон

Адвокат Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" избра да е депутат от 25 МИР-София и отстъпи мандата си в Пловдив, к...

Адвокат Хаджигенов смята и, че партията на Трифонов ще предложи правителство. По думите му, там са събрани умни хора. Хаджигенов обаче каза и, че "Изправи се! Мутри вън!" е готова да предложи помощ за правителство, което да се формира с мандата на Слави Трифонов.

"В политиката лъжата е начин на живот, в моя живот за лъжите се лежи в затвора", продължи Хаджигенов. Той повтори пред Нова телевизия, че колкото и да искат партиите, обрали протестния вот, не могат сами да постигнат стабилно управление. Хаджигенов заяви отново, че подкрепа от БСП и ДПС трябва да бъде приета. "Ако и ГЕРБ решат да подкрепят политическото убийство на ГЕРБ, ще го вземем", добави той, визирайки съставяне на правителство, но с мандат на партия, получила протестен вот.

Целите на протеста са две основни – премахване на Борисовщината и Гешев, нищо не се е променило, по думите на Хаджигенов. Според него, с подкрепа от ГЕРБ, ДПС и БСП (партиите на статуквото) за правителство с мандат протестен вот въпросните партии ще се опитат да се спасят, но може да направят жертви, които да ги провалят.

Смелостта се състои в това да отстояваш принципите си, инструментите са други, заключи Хаджигенов. "У нас българинът винаги иска гаранции за нещо – като искаш гаранция, купи си ютия", добави той. Според него, не може да се ходи все на избори, докато се „нагласи” мнозинство без възможност ГЕРБ да влияе – "демокрацията не е това".

Журналист: Мая Манолова е полетяла с метлата като една баба Яга

"Де бре, Майче, де бре чоджум... Мож ли се ти обърна на припек? - ако трябва да перифразирам Захари Стоянов по друг повод. Има такива ...

Хаджигенов каза и друго – "Изправи се! Мутри вън!" няма да си дава гласовете срещу това и онова. Едно е да има гласове за формиране на правителство, съвсем друго е за конкретни действия.

"Би трябвало да направим парламентарна група", продължи мисълта си юристът, след като припомни, че парламентарна група на "Изправи се! Мутри вън!" няма. Той определи като „в рамките на забавното” заплахата от страна на Мая Манолова да бъде изключен от парламентарната група – "цопнали са в една кална локва".

"Политическото гробище е пълно с политически трупове. Цветанов има огромен опит – и?", каза Хаджигенов, докато описваше как ГЕРБ също имали опит в "изгонване на чужестранни инвеститори, почти построяване на Национална детска болница" и добави: "Ние не сме хванати от гората – достатъчно сме образовани, стискани – безгръбначни политици има в цял свят".

Още: Хаджигенов отговори на Манолова: Коалицията ни приключи на 4 април

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика