"Хората дишат, благодарение на него": Депутати от ДПС скочиха да защитават Делян Пеевски

7844
"Хората дишат, благодарение на него": Депутати от ДПС скочиха да защитават Делян Пеевски
Снимка: БГНЕС

Депутати от ДПС обявиха Делян Пеевски за най-големия дарител по време на пандемията от COVID-19. Стигна се още по-далеч - до твърдение, че голяма част от хоспитализираните заради вируса имат кислород именно благодарение на санкционирания по "Магнитски" депутат.

Тези изказвания идват след критики от управляващото мнозинство, че Пеевски е дарявал пари на "Александровска боница", управлявана тогава от бившия министър на ГЕРБ Костадин Ангелов.

Според депутата от БСП Явор Божанков Пеевски е дарявал на "Александровска болница" най-много пари, докато е била ръководена от Ангелов: "Но той не се похвали, че най-големият дарител на неговата болница е г-н Делян Пеевски. Няма нужда от финансиране, има си кой да я финансира", допълни социалистът.

Реакцията не закъсня. Бившият здравен министър излезе на трибуната и обяви твърденията на Божанкова за лъжа. "Най-големите дарители на Александровска болница мога да ги изредя и да ви ги припомня и днес", каза Ангелов. 

Петър Чобанов от ДПС също се включи в дискусията с думите, че председателят на парламента е допуснал една позитивна новина за единственият дарител по време на здравната криза миналата година Делян Пеевски, е била превърната в дъвка в устата на хора, които не разбирали какво говорят.

Ицо Хазарта с атака срещу Карадайъ и Пеевски

Депутатът Христо Петров-Ицо Хазарта написа пост в социалната мрежа Фейсбук, според който лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и народният пр...

Йордан Цонев пък посочи, че по-голяма част от даренията на Пеевски били дихателни апарати, за са се избегнат процедурите, които биха забавили процеса в особено важен момент. "Голяма част от хората дишат благодарение на тези апарати", категоричен бе той.

По думите на председаля на ДПС Мустафа Карадайъ даренията на Пеевски били над 10 млн. "От друга страна колегите с техния смях, вместо да видят какви са фактите и какъв е бил ефектът от тези дарения, те се смеят и се опитват една добра новина да я трансформират в лоша", каза още той.

Той отправи остри критики към "Продължаваме промяната", като нарече формацията нациоанал-социалистическа. "Промяната и лъжите на промяната и прокситата на олигарха Иво Прокопиев съвсем скоро ще ги видим в тази зала. Защото разбрахме, че правят промени в КПКОНПИ, за да се освободят запорите на олигарха Иво Прокопиев от 200 млн. лв. Ако е така значи са откровени национал-социалисти", добави Карадйъ.

Припомняме, че в месеци на пандемията "Александровска болница" получи от Пеевски 150 хил. лева за закупуване на респиратори още през март 2020 г., а месец по-късно още 162 хил. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика