Христо Иванов: МВР се контролира от Пеевски, Горанов трябва да подаде оставка, а после и правителството

9559
Христо Иванов: МВР се контролира от Пеевски, Горанов трябва да подаде оставка, а после и правителството
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Ако не си от ГЕРБ не си министър в тази държава, но ако не си от ДПС изобщо не знаеш какво е да си министър...Г-н Борисов, както видяхме и от действията на МВР, които не се подчиниха на кмета от ГЕРБ, който се щураше и викаше, че това (бел.ред. - недопускането на граждани до плаж Росенец) е грешка, но полицията не го послуша, а той е принципал. И след това премиерът поиска главата на шефа на областната дирекция на МВР, а вътршният министър не я взе. Това министерство директно се управлява от Пеевски.

Това каза пред БНТ лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Отидохме в “Росенец” не за да дразним НСО, а като български граждани, за да покажем, че това е държавна земя. Нашето отиване в Росенец е проекция на правни действия, за да може целият този възел от лъжи и решения относно нефтобазата да бъде разплетена. Трябва да има предсрочни избори, ние сме готови и гражданите са готови, каза той.

"Господин Борисов е изпаднал в много тежка загуба на връзка с реалността, живее в някакъв конспиративен свят и му е време за почивка", обяви Иванов и призова за предсрочни избори.

Протестиращите стигнаха до плаж Росенец (ВИДЕО)

Протестиращите "плажуващи" стигнаха плажа на Росенец. На място е комисар Спиридонов на ОДМВР - Бургас, който заедно с кмета и общински...

Социологията в България е част от пропагандата на правителството, както и на управляващите, включително и БНТ, затова Кошлуков оставка, посочи Христо Иванов.

Според него за следващия парламент "край тъч линията загряват цяла плеада нови субекти. Това, което виждаме, е че в следващият парламент ще има много нови формации. Виждаме да загряват Мая Манолова, Слави Трифонов. "Демократична България" е готова за избори, каза той.

Обединение с Борисов няма как да има, защото това означава обединение с Пеевски. Обединение може да има за принципни неща като промени в съдебната система. Прокуратурата трябва да бъде изведена от съдебната власт, иска той.

Христо Иванов посочи, че на улицата излизат хора, които не са част от обичайните политизирани групи хора, а виждат следващата зима като изключително труден период за себе си. Те виждат, че държавата се е превърнала в една бухалка. Как не ви е срам от това, че българската прокуратура се превърна в политически играч и се занимава с политически играчи, запита бившият правосъден министър.

"Отмени презумцията за невиновност, за което ние ще сезираме Европейската комисия. Занимава се с политически атаки и ежедневна реч на омразата през устата на главния прокурор. Публикува доказателства избирателно, абсолютно извън всякакъв стандарт на наказателния процес", обясни Иванов.

Плажът на Росенец "пазен" от Жандармерията по суша и от ДПС по вода (ВИДЕО)

КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат до плажа на Росенец. Там за 11 часа беше организирано протестно плажуване...

"Аз бруталност не искам към никого. Това което виждаме е зверско беззаконие от страна на прокуратурата. И затова Гешев трябва да си ходи, но не просто да бъде сменен, а прокуратурата трябва да бъде реформирана, защото ако заменим едната бухалка с другата- Франтишек (бел.ред. Димитър Франтишек - ръководи Специализираната прокуратура) да кажем, какво от това", попита Иванов.

Работа на политиците е да оказват натиск на прокуратурата да си върши работата. Съдът е този, който трябва да бъде независим,  настоя Иванов.

Главният прокурор окончателно загуби претенцията да бъде на тази длъжност, когато каза, че не си е причинил да чете това, което публикува Божков и че няма да разследва, заяви Иванов

Искам прокуратура, която прилага закона еднакво за всички. "Това, което виждаме, е зверско беззаконие от страна на прокуратурата и Гешев трябва да си ходи. След като той си замине, прокуратурата трябва да бъде реформирана радикално", настоя бившият правосъден министър. Божков продължава да не бъде разпитван от прокуратурата, каза още той.

Кога ще видим разследване на спалнята на премиера със същата бруталност, каквато видяхме в Президентството, попита лидерът на Да, България.

Кметът на Бургас разясни защо протестиращи не са допуснати до плаж "Росенец"

Кметът Димитър Николов информира, че е разговарял с директора на ОД на МВР Бургас, за да поиска допускане на организаторите на протеста...

Той поиска и оставката на финансовият министър Владислав Горанов, заради липсващите такси на Васил Божков и заради това, че Лукойл продължава да бъде монополист в сектора с горивата. "Затова политическа отговорност не беше понесена."

За Лукойл: не се събират всички данъци и не се контролират кой какво подава като горива. Ние водим доста години дело за правените ревизии на Лукоил. Искаме достъп до тях. Министерството на финансите отказват да ни го дадат след влязло в сила решение на съда. Премиерът обеща това да се случи в телефонния разговор, който проведохме в неделя. Ще видим, обясни Иванов.

Според Иванов управлението няма абсолютно никакъв ресурс да осигури влизане в Еврозоната, защото това означава много тежки реформи, които тези хора не могат да направят.

Едно от нещата, които трябва да се случи е Кошлуков да бъде отстранен от БНТ, каза още той.

Призовавам всички да се отнасят с уважение към всеки български журналист. Целият казус "Росенец" нямаше да бъде чут и разбран, ако не бяха те, но що се отнася до Кошлуков оставка, обясни Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика