Христо Иванов обвини Бойко Борисов, че се крие от хората и посочи колко пари се източват от България (ВИДЕО)

10158
Христо Иванов обвини Бойко Борисов, че се крие от хората и посочи колко пари се източват от България (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов подкрепи на живо акцията “Бойко, не се крий!”, организирана от младежите от “Да, България!” и “Национален младежки клуб към ДСБ”:

“Младежите от “Демократична България” първи вчера предсказаха, че Борисов ще се скрие и го призоваха да не се крие, да излезе от бункера и да поеме ясна отговорност за всичко, включително за това как се отнася към младите хора в България.”

Управляващите саботираха изслушването на Борисов и не събраха кворум в парламента

Общо 78 депутати се събраха за днешното извънредно пленарно заседание. Това накара председателят Цвета Караянчева да даде възможност кв...

Иванов определи действията на депутатите от ГЕРБ като целенасочено действие: “ГЕРБ проваля кворума, за да спести на Бойко Борисов извънредното заседание и изслушването му по въпроса за това как управляващите се отнасят към протестиращите.”

Лидерът на “Да, България!” нарече неявяването на Борисов “позор” и допълни, че Борисов раздава пари не от гледна точка на тяхната икономическа необходимост, а в опит да подкупи групи граждани:

“Борисов в момента се крие от общественото мнение, крие се от хората, не смее да излезе сред тях. И единствено се появява, за да раздава пари. Раздава ги като свои, само че става дума за наши пари.”

Христо Иванов заяви, че има изчисления, според които в България на година, заради корупционните схеми от типа на приятелите на Борисов, през различни схеми се източват около 10 милиарда лева.

Христо Иванов: Борисов е гьонсурат, защо не казва за връзките си със СИК, Маджо и Пашата (ВИДЕО)

"По никакъв начин няма да позволя моето име да се произнася в едно изречение с Маджо. Това няма да ви се получи, уважаеми господа от ГЕ...

“Ние искаме да затворим тези дупки и да спестим. За да могат да се правят социални политики. За да може да се инвестира в образование, да може да се инвестира в млади хора. Нашият ангажимент на Демократична България е, че след като приложим бързите реформи, които точно имаме представа как да направим, и след като спрем това чудовищно източване от по 10 млрд на година, тези пари ще бъдат инвестирани в това България да се превърне в една от най-добрите страни за отглеждане на деца и за образование и за работа на младите хора.”

Той още веднъж отправи въпросите си към Борисов за това кога премиерът ще разкаже на обществото за отношенията си с Маджо и кога ще бъдат разследвани концесиите по черноморието, които получават фирми, свързани със СИК.

“Ако ние имаме доверие да бъдем на власт, ще ревизираме всички тези сладки сделки, които са дадени от Борисов и от Валери Симеонов. Министерство на туризма, което дава тези концесии е било през цялото време квота на Валери Симеонов. Борисов не само че ги е дал, той не може да излезе да отговори на тези въпроси. Не може и да каже това, което аз казвам. Сами преценете кой има връзки с Маджо. Сами преценете кой е зависим от Маджо - аз или Борисов.”

Като наглост обобщи Иванов поведението на премиера и Деница Сачева: “Наглостта е последното убежище на провалените управляващи, смята той.

Той призова Борисов да дойде и да се извини на протестиращите:

Бойко Борисов от джипа: Взел съм важни решения за страната, а Христо Иванов да се погледне в огледалото

Премиерът Бойко Борисов отново показа, че няма никакво намерение да подава оставка. Той заяви по време на поредната си обиколка с джип ...

“Борисов, имай малко достойнство! Ела при младите хора, които имат достойнство и могат да управляват живота си и могат да управляват България и без теб. Които нямат нужда от твоите позорни подаяния, защото това са парите на техните родители, които ти раздаваш като свои. Които знаят какво искат, могат да мислят самостоятелно и са тук да ти поискат оставката.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика