X
 
 

Христо Иванов пита Борисов и Пеевски какво ще правят, когато палачинката "Гешев" се обърне

25866 53
photo of Христо Иванов пита Борисов и Пеевски какво ще правят, когато палачинката "Гешев" се обърне
Снимка: ПП "Да, България"
Дали Бойко Борисов и Делян Пеевски си дават сметка колко тънка граница ги дели от това да станат клиенти на новия главен прокурор Иван Гешев? Това пита в личния си профил във Facebook лидерът на "Да, България" и бивш правосъден министър Христо Иванов, който коментира във Facebook сутрешното бомбастично интервю на Гешев.

Боян Магдалинчев: Няма 100% гаранции, че Иван Гешев ще стане главен прокурор

"На този етап не сме стигнали до избор. Това е само номинация на прокурорската колегия на ВСС. Има още две заседания, на които може да ...

В поста си Иванов описва Гешев като алюзия на "ролевия модел Филчев", визирайки бившия главен прокурор Никола Филчев, чийто мандат ще бъде запомнен с убийството на прокурор Николай Колев и подозренията, че Филчев лично е отговорен за него. Христо Иванов казва за Гешев, че като главен прокурор ще е "въоръжен с огромна репресивна власт и нула задръжки от нормативно, професионално-етично или поне образователно естество". Дали Борисов и Пеевски ще разчитат на някой от "екстремистите" в демократичната общност или журналистите и адвокатите, които днес чухме да бъдат атакувани, да бранят правата им, пита още бившият правосъден министър.

Припомняме, че Гешев коментира специално Иванов така: "След като беше изгонен от този кабинет (бел. ред. - на Бойко Борисов), той рязко е възмъжал".

Оставка

Междувременно обединението "Демократична България", в което влиза и "Да, България", и ДСБ плюс Зеленото движение на Владислав Панев и Борислав Сандов, поиска Иван Гешев да си подаде оставката като прокурор заради "очевидната си непригодност" да бъде такъв. "Демократична България" настоя Висшия съдебен съвет (ВСС) да стартира дисциплинарно производство заради "нарушаване на всички основни принципи на прокурорската етика", а от прокурорската колегия - да оттегли кандидатурата на Гешев за главен прокурор заради "пълната му етична и манталитетна непригодност" да е начело на прокуратурата.

Атанас Атанасов: За Борисов изборът на главен прокурор е по-важен от местния вот

"За Борисов изборът на главен прокурор е по-важен от резултатите на местните избори. В това всички са убедени, имайки предвид отношения...

"По същество, твърденията, че "Демократична България" е координирала атаката срещу НАП са не само напълно несъстоятелни, но и в противоречие с основните принцип на обединението и неговото трайно политическо поведение. Обвинението на г-н Гешев срещу нас беше обосновано единствено с бързата ни реакция след новината за инцидента и искането за оставка на министър Горанов. Фундаменталната роля на опозицията в едно демократично общество е да реагира на подобни кризи и да търси отговорност. Г-н Гешев фактически се опита да инкриминира плурализма в страната. Съпричастни с пробива в НАП са не тези, които посочват проблемите в управлението на държавата и начините за тяхното решаване и настояват за отговорност, а тези, които допускат държавата да бъде толкова уязвима", се казва в официалната позиция на демократите.

"В своята цялост, интервюто на г-н Гешев беше фундаментално несъвместимо с упражняването на магистратска професия, да не говорим за ръководна роля в прокуратурата. Пред камерите, той брутално потъпка основни изисквания за безпристрастност, въздържане от политическа реч, придържане единствено към фактите, установени по предвидения от закона ред. От своя кабинет в съдебната палата, в качеството си на кандидат за главен прокурор, Гешев сипеше политически спекулации, взе страна в партийния живот на страната (естествено - тази на управляващите в лицето на Борисов и Пеевски), отправи заплахи и намеци за бъдещи процесуални действия, които очевидно бяха в контекста на негова лична конфронтация с конкретни политически лица и медийни фигури и съставляват очевидно намерение за злоупотреба с власт. Без доказателства и извън процеса, г-н Гешев направи твърдения и намеци за съставомерно поведение на редица лица и организации, с което буквално прегази изискванията за безпристрастност, на които задължително подлежи в качеството си на държавен обвинител.

Г-н Гешев предприе атака срещу адвокати, заради упражняването на тяхната конституционна функция и срещу журналисти и издатели, във връзка с тяхната роля в демократичното и свободно общество. Това, заедно с обстоятелството, че г-н Гешев напада напълно необосновано политическата опозиция още в първото си интервю като кандидат за главен прокурор е сериозен и недвусмислен сигнал към обществото, че прокуратурата ще се превръща във все по-репресивен политически инструмент. Когато евентуален бъдещ главен прокурор прави внушения, че политическата опозиция може да има отношение към кибертероризъм в интервю по националната телевизия, усещането, че България се приближава към авторитарен режим става все по-натрапчиво", казват демократите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 4 потребители
 • Боян 16 Боян преди 3 седмици Профил на трол?
  Ицето Иванов що не вземе да се прибере и да не се занимава повече с политика?
 • Михаил 15 Михаил преди 3 седмици Профил на трол?
  Христо Иванов пак се бута между шамарите и се закача с първите в държавата, а мястото му хич не е там
 • Анонимен 14 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Главанакът ГешУФФФ е подлога лизач на Шкембе Мафиота "Аз съм прост" . Прокуратура ли - ами слугинаж !
 • Анонимен 13 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  !!! Margi Draganova е фалшив профил ! Margi Draganova е ПиАр глутница на ГЕРБ, това не е платена гъска ! Това са наемници на повикване . Кохортата на ГРОБ, натоварена с плюенето ...
 • Анонимен 12 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  вие от десницата вместо да се правите на имни и да разтегляте лукуми направете нещо, построете нещо, нещо да се види да се пипне. Само мелите с езиците си. ЗАПРЕТНЕТЕ РЪКАВИ ДА СВЪРШИТЕ НЕЩО
 • Октомври 12.1 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Дааа ето за това се налага цялата Власт да е в ръцете на Народният Фронт и Пастир Стомана. Тогава десница , левица , център/дясно/ляво , не знам си още какво абе цялата Клика 10111989 толкова МНОГО НЕЩА ЩЕ ПОСТРОЯТ , че НЯМА ДА ТИ СЕ ВЯРВА. Досещ се , с толкова много Врагове на Народа ами има нужда от възстановяване на трудово/възпитателните общежития от затворен тип за превъзпитание. ДАААААААА. Щ виж още ›› е строят с филия мухлясъл хляб и нещо приличащо на чорба та пушек ще се вдига.
  : 2 !
 • Октомври 12.2 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Има два типа същества от Кликата 10111989 за мен. Времето го доказва. Единият тип са ми просто неприятни с нотка разбира се на омраза и вторият тип е този който кара моята кръв да кипва моментално щом зърна дадената мутра. Е този иванов кара кръвта ми да кипва с елемент и на прекипяване. Толкова ми е ПРОТИВЕН , че даже повече и от меглена кунева. Е това е направо НЕВЪЗМОЖНО , но факт. Кръвта ми ки виж още ›› пва при този минута преди да му видя мутрата. Как успява този иванов наистина ми е загадка.
  : 7 !
 • ГешеФтура 11 ГешеФтура преди 3 седмици Профил на трол?
  Хайде де, откога чакаме да поискате оставката! Искайте, господа, вие май само това си можете.КУЧЕТО СИ ЛАЕ,А КЕРВАНА СИ ВЪРВИ...
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  В самата основа на съдебната реформа, за която Христо Иванов ни проглуши ушите, беше изборът на висши магистрати да става от други магистрати. Сега безпрецедентно цялата прокурорска колегия издига Гешев. Какво да направят гражданите точно? Да издигнат Клавдия като алтернатива ли? Или пък да номинират ПРОКОПИЕВ...?
  : 13 !
 • Винету-вожд на апахите 10 Винету-вожд на апахите преди 3 седмици Профил на трол?
  Няма такова набедяване. Има свободно изразено мнение. Според Христо Иванов Гешев е слуга на олигархията. Свободно мнение. Според Гешев Иванов говори щуротии. Свободно мнение. Нали?АЗ КАЗАХ ХАУ!!!!
 • Главния съдия на тепиха проговаря.... 9 Главния съдия на тепиха проговаря.... преди 3 седмици Профил на трол?
  Почнаха Гешевите "кални борби". Да му е честита номинацията. Накрая ще видим кой е баш пехливанинът.
 • Ей аман от тия...! 9.1 Ей аман от тия...! преди 3 седмици Профил на трол?
  другарите от партия "Да напуснем властта, когато никой не ни гони" вече искат оставки?!
  : 8 !
 • Анонимен 9.2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Късно е, либе, за китка.
  : 3 !
 • нещастен ЛИЗАЧ на хамерикански задници!! 8 нещастен ЛИЗАЧ на хамерикански задници!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Една от десетките извънпарламентарни СМЕШНИЦИ поискал нещо.... И обектите на неговото искане веднага припкат да му го изпълнят. Тоя ЦЪРВУЛ за какъв се взема?
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  А кой си лизачо на гъза на Дебелеевски?
  : 9 !
 • Кьовеши-краварката е в левия ъгъл... 7 Кьовеши-краварката е в левия ъгъл... преди 3 седмици Профил на трол?
  Аз пък го харесвам!На който не му изнася да си резервира южнз килия с изложение към Витоша в СЦЗ/Софийски централен затвор/!!!
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме. Това са думи на Смешникът премиер Бойко Борисов през март 2012 година!!! Смешникът Бойко Борисов е идол на неграмотните български граждани. Целта е постигната – неграмотните български граждани гласуват за Бойко Борисов и ГЕРБ??? Правителството на Борисов докара най-много беднотия, несправедливост и доведе до тотална разруха, глад, мизерия и м виж още ›› асови самоубийства в България??? Да бъде забранено гласуването на неграмотните български граждани!!! Нормален /трезвомислещ/ Български гласоподавател, никога не би гласувал за ГЕРБ и ОП???„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 24 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.2 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Ако медиите не бяха слугинаж на смешникът Бойко Борисов, отдавна щяхме да сме го забравили смешникът Бойко Борисов!!!!! Смешникът Бойко Борисов си има платени социолози и политолози!!!!! На смешникът Бойко Борисов му дават всяка година по няколко милиона, за да си купува изборите!!!!! Смешникът Бойко Борисов си има партии, които уж са самостоятелни, а всъщност са негови филиали. Хайде народе из виж още ›› лизайте и вземайте съдбата в ръцете си!!!!! Боко и Цветанов в затвора!!!!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 24 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП е овладяла всички институции в държавата, както и всички медии. С малки изключения. Така омертата се спазва, но тя наказва всички. Унизена България се отдалечава все повече от Европейските ценности. Смешникът Бойко Борисов, без срам и притеснение ни унижава навсякъде по света. Наскоро дори и в ООН. Европейската сцена вече му е тясна. Смешникът Бойко Борисов не спира да говори виж още ›› простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 16 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.4 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Смешника Бойко Борисов е крадец, лъжец и измамник!!! Докато Смешника Бойко Борисов е на власт, нещата в България ще стават все по зле и по зле!!! На Българският народ му трябва правителство, което да работи за българският народ, а не да краде и прогонва българите!!! България без ГЕРБ и ОП!!! Смешника Бойко Борисов и Цветан Цветанов в затвора!!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оста виж още ›› вка“!!!
  : 17 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.5 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов не спира да говори простотии, хвалби и лъжи. Също като при безразборното строителство навсякъде в страната. Не стига, че мафиотите на ГЕРБ и ОП ни ограбиха, но вече ни натрапват и какво да гледаме, слушаме и "ценим" !!! Обезличаването на нацията води до нейното намаляване, чувствително и безвъзвратно!!! Метастазите са обхванали всички области на живота у нас и виж още ›› населението няма защита от тях. Но защо българският народ, не иска да се защитава??? Но малкото борещи се с тях са все по-притиснати и безпомощни!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 14 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.6 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  На 31.10.2013 г Йордан Цонев заявява в НС: „Бойко Борисов е мутра. Той е основател на СИК. Казвам го от трибуната на парламента и въобще не се притеснявам. Като говорите, че трябва да изчистим мутрите от България, трябва да почнем от вашия председател.) „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 16 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.7 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Мафия на ГЕРБ и ОП започнаха да използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници!!! Опитват се да смажат тези, които показват как ГЕРБ и ОП - тази организирана престъпна група, разграбва България!!!. Това няма да спре умният български гласоподавател!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка виж още ›› “ !!!
  : 12 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.8 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Смешникът Бойко Борисов е прост премиер, при това и мутра мафиот, прости министри, прости управляващи - затова се разбират и поемат всичко, заедно с мезетата. За простите избиратели има време, ще дойдат избори и с големите субсидии - десетки милиони, които ГЕРБ е натрупала, ще си ги купи. Просто е !!! Проста държава !!!!!!!!!!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 8 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.9 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Смешникът Борисов е с поведение на тотално объркан човек, на човек в паника, който се чуди на кого да прехвърли вината, както впрочем обикновено го прави!!! Смешникът Борисов за тези 10 /десет/ години винаги е стоварвал вината върху друг, от болната на здравата глава!!! Десет години под носа му са работили паралелни структури, ако това твърдение, което той казва, е вярно!!! Това е просто поразява виж още ›› ща новина!!! Такова беше и цялото му управление!!! В някакъв паралелен свят живее този човек??? „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 9 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.10 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Няма подозрения – Мафията ГЕРБ и ОП плаща такса ”Спокойствие” на ДПС!!! Става дума за изнудване!!! Въобще не става дума за религия, а за задължения на всички български граждани, фирми, организации!!! Всички организации плащат своите данъци!!! Става дума за опрощаване на данъци, което е против конституцията и против здравия разум!!! „Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 5 !
 • д-р Менгеле-нееекои другари не си пият редовно хапчетата!!! 7.11 д-р Менгеле-нееекои другари не си пият редовно хапчетата!!! преди 3 седмици Профил на трол?
  Мааалиеее...ОЛИГОФРЕНИЯТА ЯКО ТЕ БЛЪСКА!!!Пий си хапчетата редовно!!!!
  : 16 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.12 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо вървят към пандиза!!! В най-новата история на България само един факт е по-срамен от управлението на Смешникът Борисов и това виж още ›› е фактът, че Смешникът Борисов и Цветанов са още на свобода!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 7 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.13 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Толкова много години за мафията на ГЕРБ и ОП излязоха хиляди факти за корупция, геноцид над българите, за прогонването им от родните им места и още много други, че не се разбира, защо тази мафия ГЕРБ и ОП са все още на власт и продължава да безчинстват!!!„Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“!!!
  : 8 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 7.14 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Българските съдии са корумпирани мафиоти!!! Българските прокурори също са корумпирани мафиоти!!! Оставка, Оставка, Оставка, Оставка, Оставка“ !!!
  : 6 !
 • д-р Менгеле 7.15 д-р Менгеле преди 3 седмици Профил на трол?
  Хапчетатааа...не забравай хапчетатааа...!!!
  : 17 !
Нагоре