Христо Иванов: Пускаме сигнал за възпрепятстване на законен протест, това бе план за създаване на етническо напрежение

5293
Христо Иванов: Пускаме сигнал за възпрепятстване на законен протест, това бе план за създаване на етническо напрежение
Снимка: БГНЕС

Пускаме сигнал до прокуратурата за възпрепятстване на законен протест. Това заяви пред БТВ съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той съзря в недопускането им до плажа в парк „Росенец“ план за създаване на етническо напрежение.

„Това беше план, този план е на Делян Пеевски и вчера ясно се видя, че той управлява министерството“, допълни Иванов. Заедно със заместник-председателя Иво Мирчев, те обясниха, че са имали абсолютно всички разрешителни за провеждането на протеста.„Освен това предния ден се свързахме с всички полицейски началници в Бургас, викаха ни: „Спокойно, момчета, всичко е спокойно“. Кметът на Бургас също каза, че всичко е наред. Полицията ни излъга, по пътя изпреварихме 50 автобуса на ДПС“, обяви в студиото Мирчев, който за кратко вчера беше дори арестуван от полицията.

Протестиращите стигнаха до плаж Росенец (ВИДЕО)

Протестиращите "плажуващи" стигнаха плажа на Росенец. На място е комисар Спиридонов на ОДМВР - Бургас, който заедно с кмета и общински...

„Действията на полицията бяха абсолютно излишни, имаше път, по който да се стигне без сблъсък с ДПС. Всички видяха, че когато нашите съмишленици стигнаха там нямаше конфронтация. Хората пяха заедно „Мила Родино“ и това не е знак, че ние сме се прегърнали с ДПС, просто хората искат край на тази корупция и този модел в страната. Виждаме невъзможност на ГЕРБ да управлява МВР“, категоричен бе Христо Иванов. Като доказателство за думите си той посочи факта, че Борисов поиска оставката на директора на полицията, но след като той я е депозирал, вътрешният министър Младен Маринов не я е приел.

Христо Иванов припомни и побоят, нанесен на момче в петък вечерта от полицията. „Заради отвратителния побой Младен Маринов трябва да бъде изхвърлен от това министерство моментално, подчинен е на Делян Пеевски. Министърът допуска полицията да бие младеж по този начин, това беше екзекуция“, допълни съпредседателят на „Демократична България“.

Ходенето в „Росенец“ преди 4 дни се превърна в гениална PR идея благодарение на абсолютно тежката неадекватност на реакцията на НСО. Ние отдавна работим по този материал. Не съм предполагал, че охранителите на НСО ще се държат като охрана на мафиотски бос“, категоричен бе Иванов.

„Вчера, като стана ясно, че не можем да бъдем спрени, Бойко Борисов ми се обади и ми обеща, че ще ми предостави всички документи, свързани с Лукойл и Росенец. Очаквам това да се случи, очаквам оставките на Данаил Кирилов и Младен Маринов за това, че в тази ситуация се оказаха подчинени на Пеевски и Доган. Време е за избори“, категоричен бе Христо Иванов.

Плажът на Росенец "пазен" от Жандармерията по суша и от ДПС по вода (ВИДЕО)

КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат до плажа на Росенец. Там за 11 часа беше организирано протестно плажуване...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика