Христо Иванов: Свеждат България до размерите на един каскет и един галош

5521
Христо Иванов: Свеждат България до размерите на един каскет и един галош
Снимка: БГНЕС

Изказването на лидера на НФСБ и партньор на ГЕРБ в управлението Валери Симеонов, че ако българин в чужбина иска да гласува, "да си хване самолета и да дойде в България" показва целенасочените усилия от последните 30 години страната да бъде принизена, всеки, който иска да участва в обществения живот, да бъде отвратен и все по-малко хора да гласуват.

Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов във видео, излъчено във Facebook.

"Най-лесно е да кажем, "Валери, пали гуменките и се прибирай там, откъдето си изпълзял", но няма да го направим. Това, което Валери представлява, не е някакъв индивид, а част от технология, в която България вече 30 години и повече е приведена в състояние на управляемост за ченгетата и корупционерите, които източват нейните жизнени сили", заяви Иванов.

Според него в момента сме свидетели на последователни усилия от страна на т.нар. управляващи да няма високо участие в парламентарния вот и да няма доверие в изборите.

Христо Иванов: ГЕРБ искат избори с минимум прозрачност

ГЕРБ искат избори с колкото може по-ниско участие, минимум прозрачност и максимална тежест на клиентелните мрежи, на контролирания и ку...

"Всичко това е част от последователните усилия в България гласуването, процесът на избори да бъде колкото се може повече свит до размера на твърдите ядра, на контролираните агитки, на държавната администрация, на тези, на които кметът може да им каже "отиваш и гласуваш с номера, който е казал Делян Пеевски, иначе няма дърва за теб, няма социални помощи и т.н.".

До нивата на тези електорални групи искат да сведат процеса на гласуване ГЕРБ и ДПС, а "патриотите" са просто едни клакьори, за да могат да управляват както досега и да източват живота на тази страна", смята Христо Иванов.

Съпредседателят на "Демократична България" припомни, че на изборите през 2017 г. Валери Симеонов блъскаше възрастни хора на границата с Турция, които опитваха да влязат в страната, за да гласуват. По думите му съпредседателят на "Обединени патриоти" последователно е част от тази политика за смаляване на България.

"Демократична България" от самото начало си е поставила целта да работи за патриотизма на голяма България. Голяма България е България, която функционира и която има предвид, че има сериозна диаспора - активни хора, които ние през цялото време трябва да държим близо, не да се опитваме да ги върнем обратно и ако те не се върнат, да им кажем: "Вие не ни трябвате".

Това да са хора, които да знаят, че в момента могат да живеят и работят другаде, но винаги вратите са отворени за тях, винаги, когато решат, могат да се върнат, винаги България да бъде там, зад тях, алтернатива, отворена. Защото само така ще бъдем голяма страна. 

Христо Иванов: Може да се наложи отново да подготвим лодката за Росенец

“Може да се наложи отново да подготвим лодката за Росенец”, заяви съпредседателят на “Демократична България” Хр...

Според Иванов ние трябва да сме с амбицията България да бъде голяма страна, но за това се искат самочувствие, визия и мащаб. Той припомни законодателната инициатива на "Демократична България" още от 2018 г. за въвеждане на гласуване по пощата - изпитана технология от 19 век, която ще позволи на всеки българин да гласува, независимо от това къде се намира.

"Това трябва да е национална задача - който иска да гласува, който иска да участва в българския политически живот, който запазва в сърцето си огъня на връзката с България, на патриотизма с България, който иска детето му да знае български език, да се учи за Левски и за Ботев, трябва българската държава да го направи възможно това. Ето това е патриотизмът на голямата България.

Това е патриотизмът на онзи бранд на България, който да ни накара всички да се чувстваме горди, че сме българи, защото сме част от нещо по-голямо от нас. Нещо, което ни свързва, което ни обогатява, което ни издига, а не ни опростачва, не ни унижава", заяви Иванов.

Той посочи и обратната страна на тази визия - усилията страната да бъде смалена: "Това е технология, измислена от Държавна сигурност, на последователната изолация на България до размерите на един каскет, до размерите на един галош. Защото тези хора, тази колективна политическа класа, това е техният образ - един каскет и един галош - и до тези размери искат да смалят България, за да могат да си я управляват, да я местят да източват живота от нея. Срещу това се борим на тези избори." 

"Това е тяхната програма за нас с вас - да ни унижават заради това, че искаме да участваме в изборния процес, да направят чувството да си българин унизително, като ги гледаш тях какво представляват. Е, не! Няма да ви я дадем България! Няма да ви я дадем! България ще бъде голяма, ще има амбиция, ще има развитие, ще има хоризонт - нещо, което ви е абсолютно чуждо на съзнанието. Галоши такива! Каскети такива! Няма да стане. Идват избори! Демократична България се бори за това - патриотизма на голяма, амбициозна България", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика