И ляв социолог, и десен анализатор се хвърлиха да бранят Борисов за къщата в Барселона

7701
И ляв социолог, и десен анализатор се хвърлиха да бранят Борисов за къщата в Барселона
Снимка: БГНЕС

Според мен е претоплена манджа. За да стане един компромат компромат, трябва да го изработиш както трябва. В случач не виждаме нищо подобно – има едно момиче, една къща, какво от това. Това заяви собственикът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев, който се сети, че ако се докаже, че с държавни пари уреждаш любовницата си, тогава следва "бой, бой".

Очевидно някакъв богат човек се грижи за благоденствието на едно хубаво момиче, не виждам връзката с Борисов, добави Колев.

Караянчева: Къщата в Барселона е фалшива новина

"Поредната фалшива новина е къщата в Барселона". Така председателката на парламента коментира пред БНР публикациите в пресата в Испания...

"Тази история стоим я дъвчем, защото фактите нямат значение. Преди над 2 години г-н Чаушев каза, че това са негови пари, негови компании", коментира и известният като телевизионен политически анализатор Георги Харизанов пред Нова телевизия. Какво е неговото професионално минало – припомнете си в този материал!

Харизанов и Колев обясниха как компанията на Чаушев (Numin) е купила къщата в Барселона за 3 млн. евро, а Колев между другото спомена, че Борислава Йовчева (манекенката, свързвана с интимни отношения с Бойко Борисов) е управител във въпросната компания. Припомняме, че досега няма отрицание на съобщеното, че въпросната къща е апортна вноска в капитала на Numin и Чаушев не е управител там т.е. Чаушев няма как да я е купил поне по процедура.

Колев видя в скандала и замитане на по-важни теми – като водната криза, темата с боклука. А Харизанов смята, че е по-добре каталунските власти да излязат и да кажат проверяват ли Борисов за пране на пари – "ако изобщо" има такова разследване, съжалявам, на някои медии не вярвам, е тезата на бившия шеф на "Напоителни системи". Според него, ситуацията, в която живеем, е фактите да нямат никакво значение. Той каза и, че журналистът Георги Готев, който е лицето на изданието EurActiv, работи за Елена Йончева.

Междувременно "Биволъ" публикува информация, че управител на затворилия луксозен бутик на Борислава Йовчева била Миглена Христова Николова. Мъжът до Миглена Николова, от когото тя има дете, е Илиян Пенев - Мацола, който е известен с криминални прояви. Името на Мацола нашумя през 2003 година покрай бившия заместник-окръжен прокурор на Русе Люлин Матев. Срещу Матев беше назначена проверка лично от бившия главен прокурор Борис Велчев. Мацола е считан за приятел на съоснователя на СИК Младен Михалев – Маджо.

Антон Кутев: Борисов е доста притеснен за разследването в Испания

"Самият факт, че вкарва (премиерът Бойко Борисов) в този случай рублите и московското влияние означава, че той е доста притеснен, поне ...

Припомняме, че за пръв път за манекенката в Барселона спомена съдия Владимира Янева, в разговор от публикуваните от „Биволъ” записи по скандала "Яневагейт".

Чие име излезе във финансова схема, касаеща "манекенката в Барселона" - припомнете си в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика