Илчовски заговори пак - за Бойко Борисов, за сделки и обороти на фирма "Градус" (ВИДЕО)

22834
Илчовски заговори пак - за Бойко Борисов, за сделки и обороти на фирма "Градус" (ВИДЕО)
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Нямам представа дали пачките и кюлчетата са били в спалнята на Бойко Борисов или са внесени там. Това заяви бизнесменът Светослав Илчовски по време на бурното второ изслушване в Комисията по ревизията, водена от Мая Манолова.

На една женица там и платиха 5000 лева, не е лошо, добави той. Какви са последните непотвърдени данни по случая – НАУЧЕТЕ ТУК!

Многократни са сделките. Обемът на сделките е 60-70 000 000 лева, става въпрос за няколко месеца, каза още Илчовски след въпрос на депутата от БСП Румен Гечев. Безумия говори, намеси се депутатът от ГЕРБ Маноил Манев. За кухи обороти за 2017 година става въпрос – листва се 2018 година "Градус" на борсата, излиза нашият премиер по телевизията и говори за грантове. Грант значи "подарък" – определени фирми получават подаръци, за коронакризата. Като видите кои са ги получили, ще разберете – г-н Ангелов да каже колко гранта е получил (бел. ред. – създателят на "Градус"), заяви Илчовски. По-късно заяви, че продавал годишно по 30 - 40 000 тона на фирма "Градус", на цена от 15-20 лева под пазарната стойност на 1 тон. КАКВО КАЗА БФБ ЗА СДЕЛКИТЕ С АКЦИИ НА "ГРАДУС" - НАУЧЕТЕ ТУК! А Илчовски цитира и блога "Финансови смислици" на журналиста Мирослав Иванов като твърдение как са вървели нещата на Българската фондова борса. "Ние внасяме в пенсионни фондове за пенсии - за 2 часа прокуратурата ще ги хване", настоя бизнесменът.

Казусът "Алепу" се провали засега в Комисията по ревизията на управлението на Борисов

Провал се получи по отношение на изслушването за "Алепу" в Комисията по ревизията, водена от Мая Манолова - защото никой от поканените ...

В този момент щафетата пое депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, който почна да прекъсва и да иска думата да бъде дадена на Ангелов. "Ако ще се наложи, ще стоим до полунощ", закани се Манолова и почна да вика НСО, а Маноил Манев я иронизира, че НСО нищо не може да направи на действащи депутати. Малко по-късно Манолова изпадна в лека истерия, а Манев продължаваше да повтаря, че "вие не можете да отстранявате хора от Народното събрание".

След като страстите се поуспокоиха, Илчовски беше помолен да разкаже за събирането в държавното ловно стопанство "Витошко - Студена", за което говореше на 5 май. "Беше Ивановден, 2017 година - покани ме г-н Иван Ангелов (бел. ред. - създателят на Иван Ангелов) премиерът (Бойко Борисов) дойде късно, след 20:00 часа - 20-30 човека, повечето не ги понзавам, само по прякори - Батко и Братко, шефът на горското. Бяха поканени певици като Анелия, Теди Кацарова", каза Илчовски.

След това Илчовски посочи, че премиерът т.е. Бойко Борисов поискал да играе карти - цяла нощ продължил, всички го хвалил колко е добър. А записът с известен бизнесмен (бел. ред. - има слухове, че това е Миню Стайков), който бил сексуално насилван в затвора, бил показан преди Борисов да дойде, по думите на Илчовски - от човек на име Боян Марков, който бил приятел на Бойко Борисов. Беше ми казано, че записът е сниман от надзиратели, добави той. Документите, които съм дал, на прокуратурата няма да ѝ трябват повече от няколко часа да докаже всичко, според него.

По отношение на златните кюлчета от спалнята на Бойко Борисов, Илчовски беше категоричен - може да бъдат проследени, "бай Иван купи - отде ги купи бе, бай Иване", визирайки Иван Ангелов.

"Изчаках малко да ви падне властта" - така Илчовски отговори на депутата от ГЕРБ Дани Каназиерва дали е подал сигнал в прокуратурата. Каназирева разви тезата, че Илчовски сам се уличава в престъпление - давал бил подкуп, да се сверят данъчните му декларации. Стигна се и до стария казус с бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов - Маноил Манев го приши към ДПС, но Аврамов беше депутат на ГЕРБ, когато гръмна този скандал. "Мените си цветовете, 9 години го криете", избухна Илчовски срещу Манев.

Петя Аврамова отрича да е познавала бизнесмена Светослав Илчовски (ВИДЕО)

Ако комисията иска да раглежда жалби и сигнали, трябва да проверява хората, които кани. Това е заявила регионалният министър в оставка ...

Светослав Илчовски твърди и, че Иван Ангелов бил загробил незаконно норки. Той поиска от Комисията по ревизия да провери вноса на бразилско свинско в България преди 10 месеца - на каква цена е вкарано и колко земеделци "са приключили преди няколко месеца". Натискът е много прост - пращат ти държавни служители с непосилни изисквания и край, добави Илчовски. Но и призна, че е получавал евросубсидии всяка година - 2011 година ни бяха спрели субсидиите на всички земеделци, деляха ни на добри и лоши. Средно по 4 000 000 лева годишно, но това е вид компенсации за земеделски практики, уточни Илчовски и каза, че бил глобяван по 10-20 000 лева т.е. за дребни неща. По думите му, имал бизнес за 200 000 000 лева и щял да е по-хубав, ако не били ГЕРБ на власт. Освен това, в отговор на въпрос на Тома Биков от ГЕРБ, Илчовски заяви, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова го заплашвала да не купува земи, но той не ѝ обърнал внимание, защото "не преговаря с терористи".

Земеделецът се оплака, че "Напоителни системи" във Враца спряла водата на гравитачния му канал. Пламен Тачев и Анатолий Иванов ме предупредиха да плащам водата (по 20 0000 лева на поливка) по цени, определяни всяка година от държавата, каза Илчовски, говорейки за Тачев като за депутат на ГЕРБ, а за Иванов като за приятел на Бойко Борисов. Впоследствие Илчовски каза, че Иван Ангелов му поискал този бизнес "по-евтино". "Да си платиш на местния депутат, на държава - после", заяви той. "500 - 600 000 плащах годишно, но оцелях - много нагли и крадливи, нечувано", завърши Илчовски след въпрос колко рекет му е налагало да плаща, за да прави бизнес в България.

Още: И второто изслушване на Светослав Илчовски за Борисов и "Градус" стана пародия - заради ГЕРБ (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика