Илияна Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка

4208
Илияна Йотова: За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка
Снимка: БГНЕС

"За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация. На този фон, се отварят заведения". Това заяви в "Денят започва" с Георги Любенов вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя отправи критика по повод ваксинационния план у нас. "Тези "зелени коридори" са доказателство, че организацията в този процес не струва, че нещо не е както трябва. Защо се налага това след като имаше ваксинационен план? Това е признание за много сериозни проблеми", категорична е Йотова. "Другата голяма болка и тревога е начинът, по който хората бяха информирани за тези ваксини, по който вървеше самата кампания", допълни още Йотова. "За мен не е достатъчно да видим две голи ръце - било то на министъра или директори на болници. Поне три предписания има от световни здравни организации, за да може хората да бъдат убедени. Когато човек не е информиран и има съмнения, той се страхува", категорична е Йотова.

Илияна Йотова: Подкрепата на БСП за президента никога не е намалявала

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че подкрепата на БСП за президента Румен Радев никога не е намалявала. Йотова присъства на открива...

"Има един неприятен факт - страни, които са по-малки от нас, са получили повече ваксини", каза тя и уточни, че ще се ваксинира, но когато му дойде времето. "Каквото и да се случи на тези избори, много важна фигура ще бъде здравният министър", убедена е Йотова.

"Не съм видяла през всичките тези години БСП да не ни подкрепя. Аз не съм от вчера в политиката. Всички ние съзнаваме, че президентската институция би могла да се превърне в един чудесен инструмент за пазарлъци. Ние не искаме да се явяваме като резултат от политическо предложение", категорична е Йотова. "През всички тези 4 години ние сме открити към хората. В нито един момента, в това което обещавахме на хората, не сме се променили", допълни тя.

"Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации. В началото диалогът с изпълнителната власт беше възможен, до един момент, когато се оказа, че всичко зависи от един човек", смята Йотова. "Всеки ни казваше - иди се разбери с Бойко. Е, това няма как да стане. Ние отказваме да бъдем под нечий чадър, под нечий похлупак", категоричен е вицепрезидентът.

Според нея, има два много важни въпроса пред страната ни - как България ще отговори на климатичните промени и как ще се преборим с бедността и неравенството, защото това са кризите фантоми, които следват след COVID.

Община Габрово отмени тържеството на Шипка за 3 март

Община Габрово обяви, че отменя тържествения ритуал по отбелязване на Националния празник Трети март на връх Шипка, предаде БНР. Промян...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика