Има договорка между ГЕРБ и "Воля", партията на Марешки остава в парламента

4052
Има договорка между ГЕРБ и "Воля", партията на Марешки остава в парламента
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и "Воля" постигнаха договорка след срещата, която проведоха днес. Веселин Марешки определи събирането като много ползотворно, защото не винаги се разбирало какво точно се случва в парламента и как се променят законите.

Срещата между двете парламентарни групи дойде след като миналата седмица от "Воля" заплашиха, че напускат парламента, провокирани от лошия начин, по който той работи. По-късно лидерът на партията Веселин Марешки поясни, че депутатите му ще участват във формирането на кворума, но не и в дебатите в зала.

БСП: Пенсионерите са ощетени от ГЕРБ, да кажат колко струва сделката с "Воля"

ГЕРБ провеждат целенасочена и последователна политика, с която ощетяват българските пенсионери и бъдещите такива. Това каза лидерът на ...

Днес стана ясно, че по време на разговорите са обсъдени различните секторни политики, по които двете парламентарно представени партии са постигнали консенсус. Така "Воля" остават в пленарна зала и ще продължат да участват в работата на законодателния орган.

Цветан Цветанов поясни, че разговорът между двете формации е започнал с финансовата част – работата на приходните агенции, увеличаването на БВП, възможността в края на управленския мандат минималната пенсия в страната да стане 240 лв., както и да се увеличи средната работна заплата. По думите на Цветанов по време на обсъжданията лидерът на "Воля" е поставил като тема и необходимостта от икономическо развитие на Северозападна България.

„Имаме рекордно ниска безработица, която вече е някъде около 5,2%. В края на управленския мандат се предвижда тя да бъде 4%. Имаме ръст на износа, имаме ръст на инвестициите. Най-голямата заслуга на сегашния парламент е, че успя да приеме законодателство, което да даде възможност от 1 януари 2018 г. цялата електроенергия на свободния пазар да се продава прозрачно, чрез енергийна борса“, похвали се още Цветанов.

Той увери, че диалогът между двете партии не може да се разглежда като сделка и призова на него да се гледа като обсъждане на реални политики. Поет е ангажимент и за още срещи между двете политически формации.

От "Воля" си признаха: Търсим сделка с ГЕРБ, необходими сме им

"Няма обрат в решението ни - ще постигнем сделка за българския народ, от която той ще бъде доволен." Това каза народният представител о...

От своя страна лидерът на "Воля" благодари на ГЕРБ за бързата реакция и за бързото отзоваване на желанието им за разговор.

„Дали партиите, избрани да управляват със своята програма, я изпълняват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва“, заяви Веселин Марешки. Той допълни още, че е впечатлен от професионализма, който са излъчили депутатите на ГЕРБ по време на срещата.

„Това беше важно, защото непознавайки добре тяхната програма и незнаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше да вземем и необосновани решения, които в крайна сметка да навредят и на държавата“, каза още Марешки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика