"Има такъв народ" представя проектокабинета си на трите партии

5280
"Има такъв народ" представя проектокабинета си на трите партии
Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ“ ще проведе ключови разговори в Народното събрание с три политически сили, на които ще представи структурата и състава на своя проектокабинет, предаде БГНЕС.

Първата среща ще бъде с представителите на "Изправи се БГ! Ние идваме". Тя ще се състои в 14.00 часа. От 15.30 партията на Слави Трифонов ще има разговори с „Демократична България“ на Христо Иванов, а последната среща е предвидена за 17.00 часа и тя е с БСП.

"Има такъв народ" изпрати покана до останалите партии пълна с грешки (СНИМКА)

Очакваната покана за представянето на структурата и състава на Министерския съвет от страна на „Има такъв народ“ бе получен...

На 30 юли президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на кабинет на Пламен Николов, който беше номиниран за премиер от ИТН. Докторът по философия на икономиката и правото, който идва от частния бизнес, обеща да състави правителство в посочения от закона срок. Неговата номинация беше изненада за мнозинството от политическите сили и анализаторите.

Пламен Николов обяви, че има пет приоритета: 1. Планът за възстановяване и развитие; 2. Преизчисляване на пенсиите; 3. Правосъдна реформа; 4. Подготовка за възможна нова вълна на пандемията от коронавирус; 5. Мажоритарен вот. "Надяваме се да получим подкрепата за тези 5 приоритета в парламента. Държим да получим подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, заяви на свой ред Тошко Йорданов.

Това е вторият проектокабинет, който предложиха от ИТН. Първият бе начело с бившия министър от НДСВ Николай Василев. Той беше предложен от Слави Трифонов в деня след провеждането на предсрочните парламентарни избори, още преди да се известни крайните резултати от тях. Малко по-късно под натиска на общественото мнение Трифонов бе принуден да оттегли предложението си.

Седмицата преди връчването на мандата премина под знака на интензивни експертни разговори между ИТН и трите партии – ДБ, БСП, ИБГНИ, на които бяха обсъдени политиките в редица области като енергетика, здравеопазване, социална политика, правосъдна реформа и др. Всички участниците в тях заявяваха, че се водят разговори за политики, а не за личности и назначения. По повечето въпроси партиите констатираха след разговорите, че по-скоро нямат сериозни различия.

Политически игри: Изненада ли e номинацията на Пламен Николов?

Журналистът Валерия Велева изказа недоумението си от появата на кандидатурата на Пламен Николов от "Има такъв народ" в последния възмож...

Въпреки това още в средата на миналата седмица от „Демократична България“ отправиха остри критики към ИТН, които продължиха с разменя на реплики между лидерите на двете формации Христо Иванов и Слави Трифонов. Трифонов обвини ДБ, че се интересуват от постове, въпреки че са четвърта сила. Според него те се правят на по-важни, отколкото са. А Иванов отрече това и заяви, че никога не са искали постове и тяхната единствена цел е разграждане на модела на Сараите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика