Иван Гарелов: Изборът в БСП е ключ към националните избори

3243
Иван Гарелов: Изборът в БСП е ключ към националните избори
Снимка: БГНЕС

Следя ставащото с БСП , защото следя всичко, от което зависи накъде върви България. И не само следя, но имам отношение. Ако някой ме попита, ще му кажа какви са предпочитанията ми към ставащото и в другите партии. Това каза едно от лицата на телевизионната ни журналистика в миналото Иван Гарелов пред "Епицентър".

Ето какво още сподели той:

"Иначе моето име бе забъркано случайно. В един коментар написах, че атаката срещу Корнелия Нинова от вътрешната опозиция е дирижирана и синхронизирана от пропагандната машина на ГЕРБ. И това ме кара да мисля, че тя не ще да е толкова слаб лидер, след като ѝ отделят толкова усилия. Неочаквано след няколко дни Румен Овчаров ме цитира на два пъти в телевизионно интервю по БТВ. После по БНТ в края на разговора ми с Жоро Любенов от БНТ той ме попита какво по-точно е мнението ми за ставащото в БСП.

И така тръгна. На фона на вълната от нападки срещу Нинова, аз бях едва ли не единственият, който каза нещо различно за нея и това направи силно впечатление.

Един от най-активните претенденти за нов лидер ми възрази публично, че не е възможно старите кадри, загубили постовете си, да искат да работят заедно с ГЕРБ. Не, разбира се. Но мощната подкрепа досега Корнелия Нинова получи от силни фигури от старата гвардия, заемали важни постове в изпълнителната власт. Макар сега да са в периферията, те се вдигнаха срещу заплахата за партията. А други пък не подозират в каква роля ги вкарват, когато от някоя телевизия ги поканят за разговор по ставащото в БСП. И те приемат, зарадвани, че не са забравени. О-о-о разбира, има го и другото — купени партийни фактори, на които е обещано, че ще заемат важни постове в едно бъдещо общо управление ГЕРБ - БСП. Или нещо от този род. Така стават тези работи, с много пари.

Корнелия Нинова: Единението вляво може да промени модела на управление

"Колеги, благодаря ви , че се отзовахте на поканата ни. Радвам се, че след първата ни среща правим втора, както заедно решихме тази дис...

Защо сложих такова предизвикателно заглавие на коментара си?

Нали през ноември предстоят избори в САЩ, от тях главно ще зависи накъде ще тръгне света и България, особено ако Тръмп загуби поста си. Ще се случват и други важни събития у нас – още през юли, както натърти премиера, без да изясни какво има предвид.

Но нека да погледнем отгоре на картинката. Колкото и да се хвали Борисов ("българският Де Гол") за големите си успехи, колкото и да се прави на глух за скандалите около собствената му личност, потокът от компромати, скандали, разкрития води до един и същи извод — така повече не може, цялото досегашно управление с неговия порочен метод трябва да си отиде. Да си отиде, пък алтернатива ще се намери, така е ставало винаги в най-новата ни история - и при провала на Жан Виденов, и при загубата на Иван Костов, и с изчезването на НДСВ при царя…

Това го знае и самият Борисов и се подготвя за решителна битка. В плановете му влиза обезкръвяването на БСП и свеждането ѝ до третостепенна политическа сила, управлявана от безволеви фигуранти.

Ама Нинова му била удобна, мънкат фарисеите. Е, още помним как той сам се оплакваше, че най-неудобни в парламента са му "червените картечарки" Мая Манолова и Корнелия Нинова. Затова Мая стана омбудсман, да не му е пред очите. Затова и на Нинова бе предложено да стане председател на Народното събрание - да стои високо и да дава думата, а самата тя да не говори. Не уцели и сега смени тактиката.

БСП събира над 30 партии и НПО на дискусия „Доходи и неравенства”

На 11 юни БСП събра над 30 леви партии, съюзи  и неправителствени организации в среща-дискусия за лява политика. Те излязоха с общ...

Ако БСП се свие като спукана топка след отстраняването на Нинова, това ще даде шансове на ГЕРБ да сподели властта с ДПС, ще изолира от голямата игра другите борци срещу статуквото - Слави и Мая. Не и Цветанов, да не се увличаме, това е друга тема.

Така че БСП остава единствената политическа сила, която може да се противопостави на тези планове и да бъде истинска алтернатива на досегашното управление. И ето идваме до категоричния извод - БСП може да изпълни тази изключително важна политическа мисия, ако бъде водена от доказалата се Корнелия Нинова, каквито и грешки да е допускала.

Да припомним, че тя ще бъде избрана от всичките членове на партията, което ще ѝ даде и силата и правото да отстоява опозиционната роля на БСП и дори да мисли за победа, когато ГЕРБ се срине.

Защото БСП е единствената партия, която има и историческите корени, и политическия опит и смелостта да поеме отговорност за бъдещето на обикновените хора в България.

Съжалявам за патетичните думи, самият аз ги избягвам, но темата не е за игра на "ВИП БРАДЪР".

Костадин Паскалев: Корнелия Нинова ще запази председателското си място

Кандидатите за избор на председател в БСП трябва да посочат каква България искат – ние сме в най-тежката демографска криза, здрав...

Не знам в каква степен тази логика се осъзнава от журналистите , които като курдисани машинки повтарят едни и същи подсказани им наивни въпроси „Какво ще кажете за смъртта на БСП?“, “Кой ще замести Нинова?“ и т.н. Това монотонно повторение на едни и същи тези се набива в уморените от страхове и напрежение мозъци и убива волята за съпротива.

Ето какво ме кара да си пъхам носа във вътрешните проблеми на една партия. Към интереса от процесите в цялата ни държава се прибавя и личното чувство за справедливост. Не мога да застана в ролята на студен наблюдател от тълпата на площада, когато публично се изпълнява една присъда.

Убеден съм , че едно нормално развитие на вътрешнопартийните избори, не повлияно от скроените интриги и машинации, може да изведе БСП на верен път.

Това е в интерес на всички ни, защото в една истинска демокрация трябва да има силна опозиция, различни мнения ,дебати , спорове и протести.

Това пък дава енергията, която задвижва колелото на общественото развитие".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика