Изборите идват - кой срещу кого и къде?

2260
Изборите идват - кой срещу кого и къде?
Снимка: БГНЕС

Днес (21 февруари) е последният ден, в който участващите в предсрочните парламентарни избори партии трябва да обявят официално и да регистрират в ЦИК листите си. На практика досега от големите само БСП го е направила, но вече се знае кой къде и срещу кого ще се изправи.

Арена на сериозна битка ще е София и по-точно – 25 МИР. Там сили мерят Бойко Борисов (ГЕРБ), Корнелия Нинова (БСП), Радан Кънев (Нова република), Веселин Марешки (Воля), Христо Иванов (Да, България), Волен Сидеров (Атака) и Светльо Витков (Реформаторски блок – Глас народен). В 24-ти МИР един срещу друг се изправят бившият финансов министър Владислав Горанов, Стефан Данаилов, Петър Москов и Юлиан Ангелов от „Обединените патриоти”. В 23-ти МИР ще се борят Томислав Дончев, Жельо Бойчев, Валери Симеонов и Слави Бинев, който довчера беше част от „Атака”, а днес вече е в листата на ДПС.

Пеевски пак ще става депутат

Делян Пеевски официално е кандидат-депутат и водач на листата на ДПС в Пазарджик, като се очаква да поведе и тази в Благоевград. Пазард...

Интересна арена е и Благоевград, където един срещу друг се изправят Цветан Цветанов и Делян Пеевски. Пеевски е водач на листата на ДПС и в Пазарджик. В Кърджали битката ще е между лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и председателят на ДОСТ Лютви Местан. За ГЕРБ листата води Цвета Караянчева, а бившият журналист от „Дума” Александър Симов повежда червената листа.

Във Варна Веселин Марешки може би ще е най-популярното име, Лиляна Павлова води ГЕРБ, Стефан Данаилов е начело на листата на БСП, а Валентин Касабов е най-силното име на „Обединените патриоти”. В Плевен ще се борят бившият транспортен министър Ивайло Московски, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, Васил Антонов от БСП и бившето пресаташе на ДПС Велислава Кръстева, която опитва за пръв път да стане депутат.

Мажоритарният елемент в листите на големите партии е изразен със следните имена – за ГЕРБ това са бившият главнокомандващ на сухопътните ни сили ген. Константин Попов, актьорът Калин Вельов, както и Владимир Вълев – Питбула, във Варна. В листата на БСП са Елена Йончева, параолимпиецът Михаил Христов, Нона Йотова и актьорът Любомир Ковачев.

Освен Слави Бинев, в листите на ДПС – в Монтана, е бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов. Той е подсъдим за търговия с влияние и подкуп, но на първа инстанция беше оправдан.

Марешки смята, че към днешна дата минималната пенсия може да бъде 230 лева

Изборът на 26 март няма да бъде между БСП и ГЕРБ, или между ДПС и Атака, а между свободната формация „Воля“ и статуквото. Т...

Според социолога Кънчо Стойчев листите показвали, че имало голям мажоритарен елемент. За него „Обединените патриоти” ще се справят много добре на изборите. Нито лев не сме взели от Патриотите, не вземаме и сега, отговори Стойчев задочно пред Нова телевизия на Татяна Дончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика