Явор Божанков: Не трябва да оставяме страната в ръцете на президент, подкрепящ Русия

12240
Явор Божанков: Не трябва да оставяме страната в ръцете на президент, подкрепящ Русия
Снимка: Студио Actualno

"Всяка цена си заслужава, ако видим България в Шенген и еврозоната. А не да оставяме страната в ръцете на президент, който казва: "Русия ще спечели войната". Това коментира депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков след изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната", в които стават ясни преговорите с ГЕРБ и възможните рискове.

ОЩЕ: АУДИО: Пълен запис от Радостин Василев на заседанието на "Продължаваме промяната"

Ицо Хазарта: А чували ли сте записи на Пеевски, на Радев, на "Възраждане"?

"Майка ми доста често в последната година и половина ме пита: "Добре бе, Ице - защо не им ги казвате на хората нещата така, както ти ми...

„Тук не говорим за държавния бюджет, за Плана за възстановяване, говорим за геостратегическата роля на България в тази ситуация. Няма нищо скандално. От всички 50 души, които се изказаха, се казва едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не казва: „Хора, това е чудесно“. Всяка цена си заслужава, ако видим България в Шенген и еврозоната", каза Божанков пред bTV.

"Отиваме на нови избори – оставяме държавата на Радев. Другата алтернатива е „Възраждане“. А третата – правителство с ГЕРБ. Има ли риск за изпиране на Борисов? Има", коментира той думите за изпиране на имиджа на лидера на ГЕРБ.

Божанков отчете важността на реформирана съдебна система, което от вчера е факт с "първата голяма стъпка". "Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 г", смята депутатът.

ОЩЕ: Парламентът прие окончателно механизъм за разследване на главния прокурор

Асен Григоров: От записа се вижда, че "Продължаваме промяната" най-после са станали партия

„Това е като проливен дъжд, които изведнъж се излива и изкарва от канализацията всички възможни мръсотии. За съжаление в българск...

"С ГЕРБ не става въпрос за доверие. Някой вярва ли, че Борисов гласува тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто се отключи война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не им носи. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа", коментира Божанков.

А относно съгласуването на службите с чужди посолства, което се чува в записа, каза: "Всяко изречение за войната, които нашите служби ни казаха, информацията беше невярна. Ако някой има съмнение, че нашите служби имат много тежък проблем, това не е новина".

"Радостин Василев казва – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност (Николай Радулов - бел. ред.). Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, пращам кола да те охранява. Според закона ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовно правителство", добави Божанков.

Асен Василев казва в записа „законно или незаконно“ да се направят чистки в администрациите от ГЕРБ и Радев. „Знаете ли какво казвам аз? Че когато кабинетът Петков управляваше, той не направи никакви кадрови промени и това е една от причините да падне. Казах, че не съм съгласен, защото да правим това, което ГЕРБ са правили, е неприемливо. Със закон или не със закон – това е крайно и не го приемам", добави депутатът от ПП-ДБ.

И Кирил Петков пусна пълния запис: Горд съм, че с тези хора променяме България

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" публикува пълния запис от заседанието на партията късно в неделя вечерта. Припомням...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика