Жената с бастуна - кой разбуни духовете на "Орлов мост"

9590
Жената с бастуна - кой разбуни духовете на "Орлов мост"
Снимка: БГНЕС

Спонтанно реших да отида на "Орлов мост". Целта ми беше да попитам защо са там, какво искат, защо пречат на останалите граждани като мен. Това заяви 73-годишната Лиляна Тасева – т.нар. жена с бастуна, която предизвика скандал на "Орлов мост", довел до задържането на Петър Кърджилов, пиара на осъдената на втора инстанция т.е. неокончателно бивша кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. Нейната присъда за искане и получаване на подкуп беше променена на 8 години, след като на първа инстанция беше осъдена на 20 години, но само за искане на подкуп.

Тасева описва като "зелени боклуци и треволяци" надписът "Оставка", изписан пред палатките на "Орлов мост". Според нея, това че тя минала през надписа, не е провокация – както и соченето с бастун, което описва като желание да държи на разстояние протестиращите заради опасността от зараза с коронавирус. "Между другото те бяха кьоркютук пияни – никога ли не сте виждали пиян човек, зачервените очи, леко заваленият говор, миризмата на джибри", обясни Тасева пред bTV.

Петър Кърджилов задържан за 72 часа, гледат мярката му в неделя

Петър Кърджилов е задържан за 72 часа в следствения арест. Това съобщи самият той чрез профила си във Facebook. Припомняме, че бивши...

Лиляна Тасева разказа, че отишла на "Орлов мост", защото тръгнала да си вземе шофьорската книжка, която подновявала и чакала тролея, но след известно време – по думите ѝ първо 20 минути, после 40 минути, непознат ѝ казал, че тролеят няма да дойде, тъй като има блокада на "Орлов мост". Не съм от провинцията, заяви тя и добави, че си дошла "от село" (Поиберене) да си вземе шофьорската книжка. Никога не съм била член на политическа партия, поясни бившата медицинска сестра, но не скри симпатията си към ГЕРБ: "Ще гласувам пак за тях".

Във Facebook обаче като виновна за сблъсъка на "Орлов мост" беше посочена жена на име Пепи Генова от Пазарджик. Тя има лека прилика с Тасева, което вероятно е накарало мнозина да повярват на това твърдение. Само че пред сайта "Виделина" Генова поясни, че работи като готвач и че не е ходила в София от 2-3 години! Тя добавя и, че няма нищо против протестиращите, както и че е готова да докаже в съда, че не тя е била виновна за скандала на "Орлов мост".

"Не съм добре след този удар, който ми нанесоха някои хора психически. Откъде дойде това нещо", попита 62-годишната Генова пред Нова телевизия. Тя се оплакала, че получила през Facebook безброй обиди и заплахи да внимава когато излиза в Пазарджик. "Съсипват невинни хора, съдби. Тези, които четат фалшиви новини и пишат коментари, нека не приемат всичко така на сурово", завърши тя. И поясни, че ще подаде жалба в полицията и прокуратурата да се разбере кой пръв пусна нейните снимки и профила ѝ във Facebook и я нарочи за Лиляна Тасева.

Още: "Съдът пусна Петър Кърджилов на свобода без мярка за неотклонение"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com