Йончева за границата с Турция: За минути минават по 40 души

2431
Йончева за границата с Турция: За минути минават по 40 души
Снимка: БГНЕС

През оградата по българо-турската граница за минути минават по 40 души - по-бързо отколкото автобус с бежанци през КПП. Това каза говорителят на БСП Елена Йончева пред журналисти във връзка с филма си за българо-турската граница.

„Знаете, че са отпуснати почти 200 млн. и за съжаление не е реализиран първоначалният проект, който е одобрен от МВР. За това имаме документи. Реализиран е друг проект, в резултат на което оградата пада, чупи се. През нея минават буквално за минути по 40 души. Това съм го виждала, регистрирала съм го, снимала съм го. През оградата преминават по-бързо отколкото автобус с бежанци, които биха минали през КПП“, каза Йончева.

Елена Йончева: Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове хонорари

Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове хонорари. Адвокатите на Борисов били представили документи, от които се виждало, че Б...

Тя заяви, че преди два дни (на 17 октомври) е направила снимка в района на Малко Търново, на която се вижда, че има един голям изкоп от 5 до 3 метра. По думите й в продължение на две седмици той не е зарит. Йончева съобщи и, че в този район е имало паднала ограда, която е била възстановена последните две седмици.

Говорителят на БСП поясни, че когато преди два дни е била в района на Малко Търново и е искала да документира съществуването на огромния ров й е било казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни действия, поради което не може да бъде допусната. „След много тежък разговор с „Гранична полиция“ ми дадоха достъп до това място“, посочи Йончева.

Тя поясни, че като депутат има достъп до оградата и като такава събира информация и факти. „ПГ на „БСП за България“ внесе сигнал в прокуратурата, за това че имаме съмнение за много тежки корупционни практики, свързани с изграждането на тази ограда“, коментира Йончева.

По думите ѝ в момента главна прокуратура и ДАНС разследват.

Адвокатски аргумент: Борисов не клевети, когато е в предизборна кампания

В случая не е налице противоправно деяние, тъй като изказването е част от предизборна кампания и не може да се приеме, че Борисов прав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика