Йотова: Президентът не отиде в Русия да възкресява АЕЦ "Белене"

4429
Йотова: Президентът не отиде в Русия да възкресява АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев не е бил на посещение в Русия, за да възкресява енергийния проект АЕЦ "Белене", а е построил отново един мост, който през последните пет години е бил тотално разрушен. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред "Нова телевизия" във връзка с посещението на държавния глава.

Следващата седмица в Русия отива и премиерът Бойко Борисов. За възраждането на проекта АЕЦ "Белене" се заговори отново миналата седмица. Първо премиерът заяви, че оборудването трябва да се оползотвори, защото така или иначе в обекта вече са вложени милиарди левове. По-късно енергийният министър Темежка Петкова обяви, че най-голямата китайска държавна ядрена компания е заявила своя интерес за участие в реализацията на проекта за АЕЦ "Белене"

Кремъл отрича Путин и Радев да са говорили за конкретни енергийни проекти

Руският президент Владимир Путин не е говорил с българския си колега Румен Радев за конкретни енергийни проекти. Двамата президенти оба...

Според Йотова, Радев е поставил голямата тема за енергийната независимост на Европа, за това къде е България и какво може да направим като енергийни проекти. По думите й диалогът, който се е породил у нас след визитата е бил "странен". "Румен Радев стана заложник на ниски вътрешнопартийни страсти, а не трябва да е така, тъй като външната политика трябва да е обект на национален консенсус", смята още вицепрезидентът.

"Президентът постави една широка палитра от въпроси там. Зададе политическа рамка, която започна от културата и завърши с енергийната сигурност. Той изпълни мисията си и за мен бе странен диалогът, който след това се породи в България. Не възприемам посещението му като цел за възкресяване на АЕЦ "Белене", заяви още Йотова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика