Журналистка: Нинова има смелостта да обяви „война“ на вечните социалистически велможи

20489
Журналистка: Нинова има смелостта да обяви „война“ на вечните социалистически велможи
Снимка: БГНЕС

"Ще напиша няколко реда с изричната уговорка, че не искам никой да ме разубеждава със загриженост или злобни излияния. Живея доста години на този свят и имам право на лично мнение, без да се влияя от чувства и пристрастия на приятели и нека ги нарека опоненти.

За близо 32 години имахме доста на брой премиери. Днес с настървение се коментира става ли този или онзи да оглави правителство. Аз обаче си имам собствена картинка, собствен избор, по мои собствени критерии за подготвеност и знания, и това, че от мен нищо не зависи – изобщо не ме интересува. Но в случая съм раздвоена – Корнелия Нинова или Стефан Янев?

Кой ще топи залците в "мазнинката на държавата"?

В ситуация на извънредно положение, почивен ден реално за никой няма. Не по-различна беше и неделята на 22 март. Тогава, очаквано за вс...

Нинова не съм я виждала никога на живо. Не съм гласувала за нея на вътрешните избори, нямам право. Моето впечатление е главно от интервютата, които в никакъв случай не могат да се нарекат доброжелателни. В момента шефката на социалистите е най-добре подготвеният политик по доста широк кръг от теми. И най-важно – тя е боец", пише в своя анализ журналистката Лилия Янкова във Фейсбук.

"В спорта това качество е решаващо. Но само, когато има честна борба. Иначе съм виждала много талантливи състезатели. И такива рядко трудолюбиви. Но на терена, а явно и в политиката се иска сърце. Или казано накратко – трябва да си роден шампион. Роден победител. Като Жоро Младенов в баскетбола, например.

Нинова има смелостта да обяви „война“ на вечните социалистически велможи, за които както се видя личният интерес е на първо място. Егото им, обаче, надделява и воплите от телевизора и до днес не секват. Дори при такива бивши спортисти като Весела Лечева и Михаил Миков отсъства феърплей, качество, което при големите състезатели би трябвало да се възпитава в първите години.

Стефан Янев – мъча се да си спомня дали някой през тези години в опосканата ни държава се доближава до неговата умереност, прецизност, спокойствие, достолепност, ненатрапчивост. Изтормозихме се да гледаме джипки и прелитащи калинки, да се потрисаме от фейсбук послания, да слушаме просташки език на най-високо ниво, да се срамуваме, както се казва, от чужденците.

Калин Тодоров: Да се сваля Нинова в този съдбоносен за България момент е грешка

"Току-що в градинката пред "Седмочисленици" ме спря една жена. Не била привърженик на БСП, но искала да изрази възмущението си от повед...

За мен добрият ръководител е този, който не се страхува някой от обкръжението му да е по-знаещ от него по дадена тема. Да даде пространство за действие. Кой е научил Янев да казва мирно и после свободно – не зная. Иначе е факт, че служебното правителство е на Румен Радев. Но нали не се заблуждаваме, че Янев само е гледал отстрани?

Защо българите винаги стъпваме накриво? Защо се научихме да рушим, а не да градим? Защо 32 години непрекъснато сме разочаровани? Диагнозата е задължение на специалистите!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика